Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skummet over av glede

EM-dronninga Gro Hammerseng (24) var så ivrig da Magnumflaska med champagne ble åpnet at hun fikk de edle dråpene over hele ansiktet.

BUDAPEST (Dagbladet): -  Jeg har vært så sugen på gull at jeg har holdt på å daue. Derfor er dette bare så stort at jeg må bruke noen dager til å la det gå helt opp for meg, for nå er jeg så glad at jeg ikke klarer å beskrive det. Nå skal jeg feire hele natta med jentene, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Hammerseng var med på å tape VM-finalen i 2001 og EM-finalen i 2002. I går fikk hun endelig gullet. Riktignok har hun ett gull med klubblaget Ikast fra tidligere i år, men Gro var ikke sein med å rangere EM-gullet høyere...

-  Jeg har vært glad for de to sølvene jeg hadde med Norge fra før, men det er klart at jeg de gangene har kikket opp på de som har vunnet gull. Det er noe helt annet. Jeg trodde det ville bli en sterk opplevelse å få gull. Og det ble det, gitt, sier Gro.

Best før finalen

På spørsmål om hvor gullmedaljen havner, tar hun et godt tak rundt det synlige tegnet på at Norge er europamestre 2004 og sier:

-  Den skal iallfall henge rundt halsen i hele natt. Den passer perfekt til antrekket jeg skal ha på meg til festen.

Allerede før den superspennende finalen mot Danmark ble arket som presenterte EMs All Star lag og kåret Gro Hammerseng til turneringens beste spiller, delt ut til pressen. Gro er best i Europa. Ingen over. Ingen ved siden. Selv visste hun ingen ting før hun ble ropt fram under seiersseremonien.

Veldig glad

SPRETTET MAGNUMEN: Camilla Thorsen satte i gang festen da hun sprettet korken på magnumflaska. Foto: BJØRN LANGSEM
SPRETTET MAGNUMEN: Camilla Thorsen satte i gang festen da hun sprettet korken på magnumflaska. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

-  Jeg håpet på å være stabilt god under hele EM, og synes jeg klarte å være mer stabil enn noen gang.

Det er jeg veldig glad for. Jeg vil jo gjerne være med på å avgjøre kamper, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Men i går var hun ikke med da avgjørelsen falt. 52 sekunder før slutt fikk hun sin andre utvisning - på stillingen 26- 25 til Norge.

-  Det var helt forferdelig å sitte på benken uten å kunne gjøre noe som helst i innspurten. Men heldigvis gikk det bra. Selv var jeg så dødssliten mot slutten at jeg til slutt bare sto og hang på knærne. Jeg er glad dette ikke gikk til ekstraomganger, smiler hun.

-  Husk gullmedaljen

Da gulljentene etter en dusj og skift til festantrekk samlet seg for lagbilde og champagnespretting til ære for pressen i hotellresepsjonen, tok Gro igjen skikkelig kapteinsansvar:

-  Om det er noen som ikke har med seg gullmedaljen, så må de hente den nå, var hennes kontante beskjeden til sine gullvenninner.

På spørsmål om hun er god til å feste, svarte Gro med et stort smil:

-  Ja, jeg tror jeg er ganske god.

PS! Flyet som bringer gulljentene hjem til Norge, går først klokka 17 i dag. Det setter nok jentene ekstra stor pris på ...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media