GULLMEDALJENS BAKSIDE: Rosenborg vant et overbevisende seriegull i år også. Samtidig har klubben hentet en lang rekke spillere som ikke har slått til.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GULLMEDALJENS BAKSIDE: Rosenborg vant et overbevisende seriegull i år også. Samtidig har klubben hentet en lang rekke spillere som ikke har slått til. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Skutle innrømmer flere feilkjøp i RBK

Har hentet 22 spillere på tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Rosenborg har hentet 22 spillere på tre år. Daglig leder Nils Skutle innrømmer at flere av dem har vært feilkjøp.

Rosenborg har satset tungt på å komme tilbake i toppen av eliteserien de siste årene. Siden 2008 har trønderne hentet 22 spillere og gått med store underskudd, skriver Adresseavisen.

- Nå i ettertid har jeg ingen problemer med å sette opp en liste over spillere, vurdere hva de har kostet opp mot hva de har bidratt med og sette en strek over disse. Så er spørsmålet om listen er for stor, sier Skutle til Adresseavisen.

- Feilkjøp med andre ord?

- Det er bare å sette seg ned og gå gjennom listen, så ser du det er feilkjøp, svarer RBKs daglige leder.

Bare i 2008 kostet spillerne (kjøp og sign-on-fee) 77 millioner kroner, mens klubben har hentet ytterligere elleve spillere de to siste årene. Det har vært enten ved kjøp, som Bosman-spillere eller ved leieavtaler.

Åtte av de 22 spillerne er borte igjen, og RBK har kun tjent penger på én av dem: Kris Stadsgaard. Han ble solgt til Malaga med en fortjeneste på cirka 12 millioner kroner for RBK. Klubben tapte rundt 10 millioner kroner på Rune Almenning Jarstein, mens RBK har tapt om lag 24 millioner til sammen på de seks andre, ifølge Adresseavisen.

På spørsmål om Rosenborg kunne oppnådd de samme resultatene om man hadde brukt mindre penger, svarer Skutle:

- I etterpåklokskapens navn tror jeg svaret er ja. Det er en lærdom.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer