Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skutle mener spillernes lønninger må ned

RBK regner med underskudd i 2010.

45 MILLIONER: Rosenborg betalte ut 45 millioner kroner i lønninger i fjor til spillerne, her representert ved Kris Stadsgaard (f.v.), Kjell Rune Sellin, Rade Prica, Alexander Tettey, Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred. Både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey gikk kraftig opp i lønn da de fornyet avtalene sine.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
45 MILLIONER: Rosenborg betalte ut 45 millioner kroner i lønninger i fjor til spillerne, her representert ved Kris Stadsgaard (f.v.), Kjell Rune Sellin, Rade Prica, Alexander Tettey, Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred. Både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey gikk kraftig opp i lønn da de fornyet avtalene sine. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||Rosenborg-leder Nils Skutle innrømmer at han mener spillerlønningene må ned - dersom ikke inntektene øker de nærmeste årene.


- Vi budsjetterte med underskudd i år og kommer til å gjøre det også neste år. Om vi ikke har utvikling i inntektene i tiden som kommer, må utgiftene i sportslig avdeling ned. De må stå i samsvar med omsetningen, sier Nils Skutle til Adresseavisen.

Han forteller at Rosenborg betalte ut 45 millioner kroner i lønninger. Både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey gikk kraftig opp i lønn da de fornyet avtalene sine. Nå er det Vadim Demidov som forhandler med RBK. Han har ikke vært lønnet spesielt høyt i Rosenborg til nå, men sammen med agenten sin, Jim Solbakken, går han nå inn for å bli lønnet på linje med spillere som inngikk avtaler da klubbene lønnet spillerne «om kapp» - altså før finanskrisen satte inn.

- For tre-fire år siden ble det satset stort fra åtte-ti klubber, blant annet ved hjelp av investorer. Det ble brukt mer penger enn mange hadde. Dette ga konsekvenser også for oss. Enten måtte vi være med eller senke ambisjonene. Jeg føler ikke at vi hadde så mange andre valg, sier Skutle.

- Generelt sett tror jeg nå at både agenter og spillere må innse realitetene. Gullalderen fra noen år tilbake er over i norsk fotball. Tilbakegangen merkes nå, og jeg synes at mange er litt trege når det gjelder å se den. Ingen er tjent med at klubber forsvinner på grunn av utgifter, heller ikke agenter, sier Nils Skutle.

Han sier også at med tanke på spillerlønninger bør tjenestetid i klubben og sportslig utvikling være faktorer som veier tungt.

(NTB)


SLUTT PÅ LØNNSFEST: Administrerende direktør Nils Skutle i Rosenborg varsler kutt.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX .
SLUTT PÅ LØNNSFEST: Administrerende direktør Nils Skutle i Rosenborg varsler kutt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media