SKJELLSORD TIL INGEN NYTTE: Personer forsøkte å psyke ut Gareth Bale og Emmanuel Adebayor under kampen mot Arsenal. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON/NTB scanpix
SKJELLSORD TIL INGEN NYTTE: Personer forsøkte å psyke ut Gareth Bale og Emmanuel Adebayor under kampen mot Arsenal. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON/NTB scanpixVis mer

- Skutt i Angola - det skulle ha vært deg

Forsøkte å psyke ut Adebayor og Bale.

(Dagbladet): At supportere kaster bananer inn på banen under fotballkamper er ikke noe nytt fenomen. Normalt kastes det bananer mot spillere som er mørke i huden for å få fram et rasistisk budskap. I kampen mellom Tottenham og Arsenal i kveld ble det kastet bananer mot Gareth Bale da han gikk opp for å ta en corner.

Bare noen minutter senere fikk angriperen imidlertid Arsenal-fansen til å stilne da han ga hjemmelaget ledelsen med en iskald avslutning. Det stoppet ikke en liten gruppe av Arsenal-fans som også kom med stygge meldinger rettet mot tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Adebayor.

«Skutt i Angola, det skulle ha vært deg», sang Arsenal-fansen, ifølge Daily Mail. De referte til skudd-angrepet på Togo under Afrikamesterskapet i 2010. Ukjente gjerningsmenn angrep da det togolesiske fotballandslagets buss med maskingevær i Angola. Bussjåføren ble drept i angrepet, og flere av spillerne skal ha blitt skadet.

Begge klubbene skal ha kommet med offisielle uttalelser i forkant av kampen, hvor de ba fans på begge sider om å vise seg fram fra sin beste side. Dessverre var det en liten gruppe som ikke fulgte dette rådet.