Skvetten favoritt i V65

Men kan også skvette fra konkurrentene.

FRYNSETE NERVER. Kendrick's Victory har høy kapasitet. Men hingsten har også høy nervefaktor underveis i løpene. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FRYNSETE NERVER. Kendrick's Victory har høy kapasitet. Men hingsten har også høy nervefaktor underveis i løpene. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Fire år gamle Kendrick's Victory står med tre seirer i raden. Kendricks Hanover-sønnen kan legge på til årets fjerde seier onsdag. Imidlertid sliter hingsten litt med nerver fra tid til annen. De er ikke akkurat laget av stål.

-    Kendricks Victory er egentlig ikke så stri og hissig som det kan se ut til, sier kusk Thor Borg.

-    Han er bare litt full av nerver av og til, og galoppene kan komme både her og der.

 Kapasiteten er det ingenting i veien med. Distansen skal ikke være noe problem. Feilfritt synes jeg han har en god vinnersjanse, men han er ikke helt stabil, sier Thor Borg, som også kusker Moe Granar i V65-3.

-Moe Granar holder kanonfin form og traver fine løp. Men det er en grunn til at han ikke har noen seirer i raden. Han møter gode Lundfax og Frekken. Moe Granar skal strekes og kan vinne med klaff, sier kusk Thor Borg som har to gode vinnersjanser i V65 onsdag.

Dagbladets tipsekspert lar seg friste til å bruke formsterke Moe Granar som banker i denne vanskelige V65-omgangen på Jarlsberg.

Solide seiersambisjoner

-    Kendricks Victory er den av mine tre jeg har størst seiersambisjoner med onsdag, forteller trener Gro Anita Nordby.

-    Det er en ordentlig fin hest som kjemper om seieren feilfritt, selv om han denne gang møter litt hardere motstand enn han har gjort tidligere, sier hun.

-    Det er første gang han er ute på den lange distansen, men det skal ikke by på problemer, tror treneren.

-    Kendricks Victory er sterk og har vært stabil og god. Jeg tror på en bra vinnersjanse, innrømmer Gro Anita Nordby.

Stallkameraten My Song er strøket i løpet.

-    Hva med Thai Seaman i V65-4? Han er en ordentlig blåser fra start. Bærer det rett til tet?

-    Vel, han er uhyre rask fra start. Sist ville han fremover mens kusken ville bakke. Det var ikke Thai Seaman helt enig i. Han ble altfor pigg, og dermed galopperte han. Han satt fast med alle krefter igjen over mål. Vi ønsker oss et ryggløp siden han har vært borte lenge, men han bestemmer nok selv fra start, ler Nordby.

-    Kusken får vurdere det. Jeg håper han sikrer seg en fin posisjon. Da skal han ha en fin sjanse om det klaffer litt underveis, sier Gro Anita Nordby.

Kusk Geir Vegard Gundersen har signalisert at han vil la startkatapulten Thai Seaman springe litt til å begynne med.

Sola skinner på norgesmester

Cato Antonsen ble i helgen norgesmester på Leangen. Sola går aldri ned for glade gutter, og å vinne norgesmesterskapet var fullt fortjent for "kuske-Cato", som sjelden eller aldri står over en kjøredag.

-    Det var artig at det ble meg denne gangen, sier Momarken-treneren som ledet med 20 poeng foran det siste NM-løpet.

-    Det er klart det er stort å bli norgesmester. Det er kjempegøy. Jeg har vært med noen ganger, men aldri gått helt til topps før.

-    Selv om jeg var heldig på forhånd med trekningen av hestene, skal det jo klaffe i løpene også. Jeg hadde sommerfugler i magen søndag morgen før de gjenstående løpene, sier Cato.

-    Denne gangen hadde jeg gjort et godt forarbeid, og snakket med kuskene som kjenner hestene for å få vite hestenes styrker og svakheter. Det er alltid greit å pugge hjemmeleksa si, flirer den nybakte norgesmesteren fra Mysen.

-    Solen skinner på deg om dagen. Du skal kuske Sol i V65-1, sjansene?

-    Sol er en fin hest som har travet gode løp. Jeg tror på en plass blant de tre første i mål, sier Cato Antonsen om hoppa som har til gode å vinne i år. Kanskje kommer årets første seier i V65-1.

-Polar Høvding(1.løp) står på tillegg og er ute for å lære. Det er feilfritt og en premie som gjelder.

Jeg vil varsle litt for stallens Pocket Book som min sønn Gøran skal kuske i ungdomsløpet (V65-2). Hun satt fast sist og avsluttet som en virvelvind da åpningen endelig kom. Hun er en skikkelig obs-obs hest i V65-2, råder Cato Antonsen.

Tror på seier

Trener Stig Ingar Fossen tar med seg Rhapsodie Melody til Jarlberg onsdag. Hoppa har travet meget fine løp, og står med bare første-, annen-, og tredjeplasser i raden. Sist var hun strøket grunnet feber, men er nå tilbake i slag. Hun møter den store favoritten Kendricks Victory i V65-5.

-    Rhapsodie Melody holder fin form. Men det må klaffe litt også. Jeg er fornøyd med bakspor. Hun er likevel ikke så rask fra start. Hun er sterk og god, og den lange distansen passer fint.

Jeg tror hun skal vinne, men jeg ville ikke spilt henne banker, for hun møter bedre motstand nå, sier trener Stig Ingar Fossen.
-    Vi er avhengig av at det klaffer litt, men jeg ser optimistisk på sjansene, sier treneren.
-