Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Sky angrep da sammenlagtlederen hadde punktert

Heroisk innsats av Orica-Scott reddet trøya.

INGEN POPULARITETSKONKURRANSE: - Da vi kom halvveis opp i bakken, fikk vi høre at Damien Howson hadde punktert, uttalte Chris Froome etterpå. Til slutt endte det med at alle sammenlagtkanonene endte opp på samme tid. FOTO: AFP PHOTO / Mal Fairclough
INGEN POPULARITETSKONKURRANSE: - Da vi kom halvveis opp i bakken, fikk vi høre at Damien Howson hadde punktert, uttalte Chris Froome etterpå. Til slutt endte det med at alle sammenlagtkanonene endte opp på samme tid. FOTO: AFP PHOTO / Mal Fairclough Vis mer

(procycling.no): Sykkelsportens noe schizofrene vesen var intakt da Chris Froome og Kenny Elissonde valgte å angripe mens Damien Howson sto stille i veikanten med flatt dekk.

Angrepet kom foran den avgjørende stigningen under andre etappe av Herald Sun Tour, så det er ingen grunn til å tvile på at det var planlagt før etappestart.

Men med Froomes initiativ til å tre av på naturens vegne etter at Movistar kjørte høy fart, etter at noen av britens hjelpere hadde gått ned i en mindre velt frisk i minne fra Tour de France, var sikkert ikke alle like imponert over angrepet.

- Vi ønsket å røske opp i sammendraget, så vi kjørte hardt idet vi inntok stigningen. Halvveis oppe fikk vi høre at Howson hadde punktert, men da var kjøret i full gang og ingen hadde til hensikt å stanse, forklarte Froome etterpå overfor Herald Sun.

Fikk kontakt med feltet

Etter at Howson utmanøvrerte Elissonde i duell opp mot Falls Creek, hadde franskmannen 53 sekunder å ta inn på sammenlagtlederen.

Froome lå 1 minutt og 12 sekunder bak.

Men det skulle vise seg at et samlet Orica-Scott-mannskap klarte å frakte sin kaptein opp til fronten av feltet igjen.

Dog ikke før det gjensto rundt kilometeren igjen til målseilet.

- Jeg stresset. Jeg var nervøs på forhånd før vi skulle starte på stigningen, og jeg visste at det kunne bli en vanskelig reise opp til toppen.

Kortvarig motangrep

Full av adrenalin, trolig også litt irritasjon og lettelse, forsøkte Howson faktisk å angripe fra tet, etter at han fikk kontakt med Froome & Co.

Forsøket ble kortvarig da kjedet hoppet av. Dermed måtte 24-åringen få hjelp fra Esteban Chaves for i få samme tid som feltet i mål.

Etter målgang ble han spurt om hva han syntes om stuntet fra Team Sky i den siste bakken.

- Det er en del av syklingen. Vi har sett det tidligere og jeg tror ikke det skjedde for siste gang i dag heller, lød svaret.

PS! Fem mann gikk i mål før hovedfeltet. Luke Rowe (Team Sky) tok etappeseieren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling