<strong>KLAR I TALEN:</strong> Dave Brailsford er tydelig på at Russland bør utestenges fra OL. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
KLAR I TALEN: Dave Brailsford er tydelig på at Russland bør utestenges fra OL. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

Sky-direktøren mener Russland bør utestenges

Sportsdirektør i Team Sky, Dave Brailsford, er klar på at rene ryttere må beskyttes. Briten gir sin støtte til en utestengelse av Russland fra Rio-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russiske friidrettsutøvere er allerede utestengt på ubestemt tid etter flere dopingavsløringer. De siste månedene har en uavhengig gruppe, utnevnt av Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) og ledet av Richard McLaren, etterforsket anklager om doping i andre idretter.

Rapporten avdekket at russiske utøvere deltok i et statlig dopingprogram.

Dave Brailsford har svart på spørsmål om hvorvidt Den internasjonale olympiske komité (IOC) bør utestenge Russland fra lekene i Brasil. OL starter 5. august. Briten uttrykker sin støtte for det mange krever – nemlig å gå for en total utestengelse, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Fra lagets ståsted er det fundamentalt at rene ryttere beskyttes. Rene ryttere må vite at de konkurrerer på like vilkår. Hvis utgangspunktet er at rene ryttere skal beskyttes, så mener jeg det er åpenbart hva som bør gjøres, sier Brailsford.

Sykkelstjernen Chris Froome har tidligere blitt beskyldt for doping, men Brailsford mener Sky-rytteren har stilnet skeptikerne.

– Jeg tror det var viktig det Chris gjorde i fjor. Han lot seg teste i et uavhengig laboratorium. Resultatene talte for seg selv, sier Brailsford.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer