VELTET: Både Richie Porte og Geraint Thomas falt i den siste nedoverbakken av lørdagens etappen i Paris-Nice. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
VELTET: Både Richie Porte og Geraint Thomas falt i den siste nedoverbakken av lørdagens etappen i Paris-Nice. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)Vis mer

Sky-duo falt fra ledelsen

Veltet rett etter hverandre.

(procycling.no): Sammenlagtleder Michal Kwiatkowski var tidlig offensiv på den kuperte sjetteetappen av Paris-Nice, men måtte betale i den siste stigningen.

Både Richie Porte og Geraint Thomas angrep polakken mot slutten av bakken.

Sky-duoen var i ferd med å distansere Kwiatkowski, da begge deiset i bakken ned fra den siste bakken, med et par minutters mellomrom.

Det gjorde at verdensmester Kwiatkowski raskt tok dem igjen. Trioen lå best an i sammendraget før den neste siste etappen av årets ritt.

En mann ingen kunne ta igjen, var Tony Gallopin. Franskammen stakk fra i den siste bakken og så seg aldri tilbake.

Lotto-rytteren holdt imponerende stand inn mot Nice og kunne juble for lagets andre seier i årets ritt.

Franskmannen overtok med det også ledertrøyen i rittet. Han ligger 36 sekunder foran Richie Porte og 37 sekunder på Kwiatkowski.

Én etappe gjenstår av Paris-Nice. En bakketempo avslutter rittet på søndag.

Slik gikk det til
Det ble fullt kjør fra start på den sjette etappen av Paris-Nice.

Hele 31 ryttere dannet nemlig bruddet på den særdeles kuperte etappen.

Én av dem var klatretrøyeinnehaver Thomas De Gendt. Belgieren sikret seg tidlig nok poeng til å vinne konkurransen.

Flere av rytterne i bruddet var også farlig for sammenlagtleder Michal Kwiatkowski. Fem av rytterne lå under to minutter bak polakken før etappen.

Derfor fikk de aldri en stor luke ned til feltet.

Også Kwiatkowski selv var på offensiven. I 2.kategorien drøyt 60 kilometer fra mål kjørte nemlig han og tre lagkamerater fra resten av feltet.

Team Sky var dog raskt fremme og kjørte inn verdensmesteren før etappens andre av totalt tre førstekategorier.

Sammenlagtlederen ga seg imidlertid ikke med det. I nedoverbakken mellom de to siste bakkene angrep han og lagkameratene igjen.

Da hang ikke Skys sammenlagthåp med, og avstanden ble fort 30 sekunder. I bakken ble det imidlertid fort klart at Kwiatkowski ikke hadde kreftene til å holde de øvrige bak seg.

Først angrep franskmannen Tony Gallopin, så kom Richie Porte, Geraint Thomas og de øvrige klatrerne opp til polakken.

Ikke lenge etterpå angrep Sky-rytterne. Da hadde ikke verdensmesteren noe å stille opp med.

Over den siste bakken ledet Tony Gallopin, med en gruppe bestående av blant annet Porte og Thomas omtrent 20 sekunder bak. Ytterligere 15 sekunder bak jaktet sammenlagtleder Michal Kwiatkowski.

Det var en avstand som bare økte helt til Porte falt i en høyresving. Bare noen minutter senere var det Thomas' tur. Plutselig var Kwiatkowski oppe hos Sky-duoen.

Tony Gallopin var det dog ingen som hadde mulighet til å hente inn. Dermed vant Lotto-rytteren den nest siste etappen av årets Paris-Nice.

Franskmannen holdt også så god avstand at han tok over den gule ledertrøyen. Simon Spilak ble nummer to på etappen, 32 sekunder bak Gallopin. Jakob Fuglsang tok tredjeplassen. Begge satt i gruppen Thomas og Porte veltet fra.

Ytterligere 28 sekunder senere kom Thomas og Porte over målstreken. Kwiatkowski måte gi en liten luke på slutten og tapte to sekunder på sine Sky-rivaler.

Paris-Nice avsluttes med en bakketempo søndag.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.