REISER HJEM: Juan Antonio Flecha i samtale med Team Sky-direktør Sean Yates under gårsdagens etappe. Flecha brøt på grunn av sykdom. Seinere trakk laget seg fra Spania Rundt etter at massøren Txema González døde på sykehus. Foto: Felix Ordonez, Reuters/Scanpix
REISER HJEM: Juan Antonio Flecha i samtale med Team Sky-direktør Sean Yates under gårsdagens etappe. Flecha brøt på grunn av sykdom. Seinere trakk laget seg fra Spania Rundt etter at massøren Txema González døde på sykehus. Foto: Felix Ordonez, Reuters/ScanpixVis mer

Sky-laget trakk seg fra Vueltaen

Reiser hjem etter dødsfallet til massøren.

||| Hele Sky-laget står av Vuelta a España og reiser hjem etter dødsfallet til en av lagets massører.

Fem dager etter at Txema González (43) ble fraktet til sykehus med en bakteriell infeksjon, døde spanjolen. Det britiske laget til Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug er lamslått og reiser hjem fra Spania. Nordhaug er eneste nordmann i laget som deltok i treukersrittet.

- Txemas bortgang er nedslående for alle i Sky-laget. Vi har mistet en god venn, en respektert og verdsatt kollega. Vi har tenkt grundig gjennom alle sider ved denne saken og kommet fram til at vi gjør det eneste riktige. Vi vil vise Txema respekt og ta vare på laget vårt. Vi har diskutert avgjørelsen med Txemas familie, og de støtter oss fullt ut, sier Sky-sjef David Brailsford i en pressemelding.

Hele laget, rytterne og støtteapparatet, ble rammet av magevirus i starten av rittet for en uke siden, men det er ikke den samme virusinfeksjonen som rammet massøren.

- Txema pådro seg en bakteriell infeksjon som utviklet seg til en blodforgiftning, sier lagets lege, Steve Peters.

De gjenværende rytterne i Vuelta a España, inkludert Thor Hushovd, vil holde ett minutts stillhet før dagens etappe.

Sky-rytterne Juan Antonio Flecha, John Lee Augustyn og Ben Swift måtte bryte rittet tidligere på grunn av sykdom.

- Familien ønsker at laget kommer til begravelsen neste uke, og det vil vi selvsagt stille opp i for å støtte familien og vise vår respekt, uttaler Brailsford.

(NTB)