Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky lar ikke lagkaptein starte Flèche Wallonne

- Laget har gjort alt rett, mener Arvesen.

I SUPERFORM: Sergio Henao klatret best av samtlige under Baskerland rundt. Han får ikke starte La Flèche Wallonne fordi UCIs antidopingstiftelse har åpnet etterforskning etter funn av unormale blodverdier i hans bilogiske pass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
I SUPERFORM: Sergio Henao klatret best av samtlige under Baskerland rundt. Han får ikke starte La Flèche Wallonne fordi UCIs antidopingstiftelse har åpnet etterforskning etter funn av unormale blodverdier i hans bilogiske pass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Kort tid før Ardenner-klassikeren La Flèche Wallonne, ble det klart at Sergio Henao har fått startnekt av Team Sky.

• LIVE: Følg La Flèche Wallonne her!

Årsaken er at UCIs antidopingstiftelse (CADF) har etterspurt mer informasjon fra kolombianeren om verdier i blodpasset hans fra august 2011 til juni 2015.

Det var Sky selv som oppdaget svingningene i 2014-sesongen. Da frikjente en intern etterforskning de sterke klatreren.

- Vi skal hjelpe Sergio med å bygge en robust sak i ukene som kommer. Han vil også bli trukket ut av konkurranse inntil forholdet med det kolombianske antidopingforbundet er løst, og en sak som er en åpenbar distraksjon for ham. Vi plikter ikke å gjøre dette, men det er i tråd med vår policy når en slik situasjon oppstår, skriver Team Sky i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her!

Fikk startnekt i 2014 Det er tester tatt utenfor konkurranse under 28-åringens vintertrening i hjemlandet som har skapt hodebry. Funnet ble avdekket av Skys interne testregime.

Konklusjonen fra to år tilbake, gikk derimot ut på at utøveren er utstyrt med naturlig høye blodverdier.

Sky meldte straks ifra til UCI og WADA, og startet en intern etterforsking over åtte uker. Samtidig ble Henao ilagt startnekt i sykkelritt de neste tre månedene.

I denne perioden ble samarbeidet Sky med kolombianske antidopingmyndigheter og Universitet i Sheffield for å overvåke rytterens blodverdier og antidopingtester.

Han ble klargjort for comeback foran Tour de Suisse, men endte opp med brudd i kneskåla etter et ublidt møte med en lastebil under trening foran rittet.
 
Arvesen synes synd på rytteren I dag var Henao kanskje den aller største forhåndsfavoritten foran La Flèche Wallonne, et ritt han ble nummer to under tilbake i 2013. Kolombianeren var den sterkeste klatreren under Baskerland rundt, der han til slutt måtte kapitulere for Alberto Contador under den avgjørende tempoetappen.

Kurt Asle Arvesen forteller at han mottok beskjeden om Henaos startnekt i går kveld.

- Jeg synes laget har gjort alt rett. Personlig er jeg utrolig lei meg på vegne av Sergio etter alt han har vært igjennom. Jeg håper på en rask avklaring, sier Arvesen til procycling.no.

Sky presiserer i sin uttalelse at utøveren aldri har testet positivt. Forespørselen fra CADF var også å regne som konfidensiell, men laget synes likevel det var riktig å gå ut offentlig med informasjonen på bakgrunn av den midlertidige suspensjonen i 2014.

- Fysiologien til utøvere som er født i høyden, er et innviklet område. Vitenskapen er begrenset og de siste årene har vi proaktivt jobbet med å forstå dette bedre ved å påta oss vitenskapelige undersøkelser på området. Det vil både Sergio og sykkelsporten, på et bredere plan, profittere på. Vi forstår hvorfor CADF har kommet på banen, ettersom vi selv brakte den på banen. Vi håper og tror at de vil komme til samme konklusjon som vi gjorde når de ser på rytterens bakgrunn og alt bevismaterialet de neste ukene, sier Dave Brailsford.

Nordhaug med beskyttet rolle Henaos forfall kom for sent til at Sky kunne hente inn en erstatter. I rittet vil Wout Poels være Skys kaptein, mens Lars Petter Nordhaug vil sykle som beskyttet rytter.

Slik reagerte Nordhaug på Henaos uteblivelse overfor TV 2 Sporten i Belgia:

— Vi fikk beskjeden i dag tidlig, og jeg kan nesten bare referere til det som står i pressemeldingen, sier Nordhaug til TV 2.

— Dette har skjedd før. Har dere tillit til Henao?

— Nå spør du om ting jeg ikke kan svare på. Jeg vet ikke mer enn det som har kommet frem, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart