Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky-ledelsen imponert av Nordhaug i Amstel

- Han vil bli spart så lenge som mulig.

VIKTIGE KILOMETERE: Med vond hånd slet Lars Petter Nordhaug seg igjennom mesterparten av Baskerland rundt. Det sørget for formtopping inn mot Ardennene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VIKTIGE KILOMETERE: Med vond hånd slet Lars Petter Nordhaug seg igjennom mesterparten av Baskerland rundt. Det sørget for formtopping inn mot Ardennene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det var ikke Lars Petter Nordhaug som var Team Skys problem søndag, men en forfrossen Michal Kwiatkowski.

- Det var en periode mot slutten der, hvor temperaturen sank fra 11 og helt ned i fem grader. Det var i en periode hvor det var vanskelig å slippe seg ned igjen og hente mer tøy. Plutselig var det ikke mer enn 20 kilometer igjen til mål, og da var Michal Kwiatkowski så forfrossen at han ikke maktet å sykle mer, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Det kraftige regnskyllet fra oven satte flere av favorittene ut av spill.

Også resultatlisten bar preg av en litt spesiell utgave av Amstel Gold Race.
 
Stabilt god i Amstel Likevel bør det ikke overraske mange at en lyslugg fra Nøtterøy bet seg med der framme.

29, 16, 22 og 15 er Nordhaugs plasseringer i rittet, siden han krasjet da han holdt på å klatre opp på podiet mens rittet fortsatt hadde sin målgang på toppen av Cauberg i 2012.

Ved tre av de anledningene har han sittet i den store gruppa med favorittene inn mot mål, men 31-åringen har som kjent ikke den aller hvasseste spurten.

Onsdag trenger han heller ingen spurt når målgangen er lagt til toppen av Mur de Huy.

- Lars Petter var bra i Amstel og viste at han er i bra form. Vi ønsker å spare ham og Wout Poels så lenge vi klarer inn i finalen. Det er Sergio Henao som er vår lagkaptein, men om de to sitter med i bakken med friske bein opp Mur de Huy siste gang, kan også de kjøre for egne resultater.
 
- Kjempesterk i slike bakker Uavhengig av søndagens kuldegufs, har Sky valgt å la Kwiatkowski hvile inn mot Liège-Bastogne-Liège.

Det gir mer plass for Nordhaug, men spørsmålet er hvor godt La Flèche Wallonne passer nordmannens ferdigheter.

- Etter at de flyttet målgangen litt over én kilometer unna Cauberg, vil jeg ikke si at Amstel Gold Race passer ham så mye bedre. I morgen er det i hvert fall målgang på toppen av Mur de Huy, men på papiret er det bare en håndfull ryttere som kan vinne. Det vet man likevel aldri før rittet er kjørt. Det er nok ikke mange som hadde tippet podiet i Amstel på forhånd. Lars Petter er kjempesterk i slike bakker, så lenge han klarer å sitte med der framme, sier Arvesen.

I god form - igjen Eresfjordingen er imponert over at landsmannen igjen har klart å prikke inn formen til Ardennene.

Det er ikke mer enn en drøy måned siden han kuttet seg opp stygt under Tirreno-Adriatico.

- Jeg har ikke hørt ham nevne noe om den hånda, så jeg tror den er bedre. Det var veldig viktig for ham å komme seg igjennom mesteparten av Baskerland rundt.

- Han har sjelden en optimal inngang til Ardennnene, men er likevel flink til å time formtoppen?

- Det er alltid et eller annet med Lars Petter, om det er sykdom eller skade. Det var ikke ideelt denne gangen heller. Men han er ekstra motivert for å prestere i Ardennene, og det hjelper nok på. Han har også god basistrening i bakhånd, og da kommer du deg lettere unna noen mindre skavanker på veien, mener Arvesen.
 
Stiller seg bak Henao Sportsdirektøren i Sky benyttet tirsdagen til å kjøre igjennom de siste seks milene av løypa med brødreparet Henao.

Kolombianeren mistet store deler av 2014-sesongen etter at han pådro seg brudd i kneskåla i en velt under Tour de Suisse.

Året i forkant var det kun Daniel Moreno som syklet fortere opp Mur de Huy. I fjor var han nummer sju både her og i Liège.

- Vi har et godt lag på starten i morgen. Går alt etter planen vil vi ha Michal Golas rundt Sebastian i morgen, sammen med eventuelt Lars Petter og Wout. Vi får se hvor god posisjon vi ligger i når vi kommer inn mot den siste bakken.

Salvatore Pucchio kommer inn for Kwiatkowski på Sky-laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart