PÅ VEI TIL MANCHESTER: Ifølge Sky Sports blir Zlatan Ibrahimovic Manchester Uniteds nye spiss. Foto: BARDELL ANDREAS  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
PÅ VEI TIL MANCHESTER: Ifølge Sky Sports blir Zlatan Ibrahimovic Manchester Uniteds nye spiss. Foto: BARDELL ANDREAS / Aftonbladet / IBL BildbyråVis mer

Sky: Manchester United signerer Zlatan før EM

José Mourinho vil ha Zlatan og ingen andre, hevder Sky Sports.

(Dagbladet): Ryktene har gått lenge, og fremdeles er ingenting formelt. Men nå tyder mye på at Premier League snart blir én stjerne rikere. Troverdige Sky Sports melder nemlig at Zlatan Ibrahimovic nærmer seg en overgang til Manchester United.

I så fall gjenforenes han med den nyansatte Manchester United-manageren José Mourinho. Duoen jobbet sammen i 2008 og 2009 og hadde stor gjensidig respekt. I Zlatans selvbiografi er svensken tydelig på at han har stor sans for portugiseren. Det er kanskje ikke så rart.

Duoen har flere likhetstrekk, herunder høy selvtillit, arroganse, enestående ferdigheter og en egen evne til å vinne trofeer. De er begge vinnere og det nærmeste man kommer garantister for seriegull. Det er nettopp det Manchester United trenger etter tre skuffende sesonger etter at Sir Alex Ferguson abdiserte.

Godt nytt for Rashford Ifølge Sky Sports Zlatan vil signere en ettårskontrakt med Manchester United. Den engelske avisa skriver videre at Mourinho ikke ønsker å hente inn noen andre spisser enn 34-åringen fra Malmö. Mourinho vil i stedet gi stjerneskuddet Marcus Rashford sjansen til å utvikle seg videre.

Å satse på egne talenter var omtrent det eneste Louis van Gaal fikk skryt for i løpet av sine to år i sjefsstolen på Old Trafford. Dette har Mourinho fått med seg og skal være en viktig årsak til at han vil utvikle Rashford videre. Derfor vil ikke storklubben hente Leicesters Jamie Vardy, men i stedet gi den EM-klare 18-åringen muligheten til å ta nye steg og kanskje lære av Zlatan, hvis han signerer for de røde djevlene.

Zlatan har tidligere spilt for Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG. I løpet av disse sesongene har han vunnet seriegull 13 av 15 ganger. Det gjør at flere mener Zlatan er en av tidenes beste europeiske fotballspillere, deriblant Arne Scheie.

VIL HA ZLATAN: Manchester United-manager José Mourinho vet hva han vil. Nå ser det ut som han får det. Foto: EPA/PEDRO NUNES
VIL HA ZLATAN: Manchester United-manager José Mourinho vet hva han vil. Nå ser det ut som han får det. Foto: EPA/PEDRO NUNES Vis mer