OPPGITT: Geraint Thomas er oppgitt over Hooligans i sykkelsporten. Foto: Scanpix
OPPGITT: Geraint Thomas er oppgitt over Hooligans i sykkelsporten. Foto: ScanpixVis mer

Sky-rytter oppgitt over Hooligans

- Bare gå ut, ha det gøy, drikk eller hva du vil, men å slå sykkelryttere er ikke greit.

RODEZ/TRONDHEIM (procycling.no): Tidligere i dag kunne procycling.no melde at Sky-rytter Richie Porte hadde blitt slått av en tilskuer i Pyreneene.

- Ja, jeg ble slått med tre kilometer igjen. Jeg så ikke hvem det var da jeg var fokusert på å ta igjen Quintana, sa Porte i et intervju med The Cycling Podcast.  

-  For å være ærlig med deg kommer det til et punkt hvor disse journalistene som kommer med ville dopingbeskyldninger er ansvarlig for vår sikkerhet også. Fortjener jeg å bli pisset på? Fortjener Chris Froome alt dette? Det er en skam hvordan noen av disse menneskene oppfører seg, fortsatte Porte

Thomas: - Vi gjør bare jobben vår

Femtemann i sammendraget Geraint Thomas reagerer sterkt på at lagkameraten ble slått og det at enkelte tilskuere hetser Team Sky.

- Vi gjør bare jobben vår. Så klart får du høre det verbalt, men det kan vi takle. Når det blir fysisk, da går det for langt. Alpe d'Huez for to år siden var ganske "crazy", men jeg har aldri opplevd å bli fysisk slått noen gang, sier Thomas

Hva synes du om de som tar loven i egne hender?

- Det å slå folk er bare å gå for langt. Bare gå ut, ha det gøy, drikk eller hva du vil, men å slå sykkelryttere er ikke greit. Og de som gjør dette er ikke fans, de er bare ute etter å lage brak. De er som Hooligans i fotball, fortsetter waliseren.

Tause nordmenn

Edvald Boasson Hagen er tidligere lagkamerat av Richie Porte. Han virket overrasket da procycling.no brakte han nyheten tidligere i dag.

- Det har jeg ikke hørt noe om, så jeg har ikke så mye å si til det, sier Boasson Hagen

Alexander Kristoff mistet selv en lagkamerat på grunn av en positiv kokainprøve tidligere i Tour de France, men har ikke merket noe til at tilskuerne tar loven i egne hender.

- Jeg har ikke merket noe mer enn tidligere, men det er jo alltid noen som beskylder oss for doping, sier Kristoff

En konsentrert Richie Porte ville ikke snakke om hendelsen før dagens etappe til Mende

- Jeg er ferdig med denne saken og ser nå fremover, sier Porte.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!