Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky-sjef: - Lei meg for at han forlater sporten

Kommer til å savne russeren.

EKSENTRISK: Oleg Tinkov har lagd mye lyd i sykkelsporten de siste årene. Etter 2016-sesongen er det imidlertid slutt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
EKSENTRISK: Oleg Tinkov har lagd mye lyd i sykkelsporten de siste årene. Etter 2016-sesongen er det imidlertid slutt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): I desember offentliggjorde Oleg Tinkov at han trekker seg ut av sykkelsporten etter årets sesong.

Russeren gikk inn som sponsor for Saxo Bank i 2012, før han kjøpte laget fra Bjarne Riis i 2014.

Les også: Tinkov trekker seg ut av sykkelsporten

Den eksentriske forretningsmannen har flere ganger gjort seg bemerket for sine Twitter-meldinger og kommentarer i media, og har vært en kontroversiell skikkelse i sykkelsporten.

Likevel synes Team Sky-sjef Dave Brailsford at nyheten om at Tinkov forlater sporten er trist.

- Han er en stor karakter. Jeg er ikke enig i alt han sier, men alt i alt ser jeg ham som en styrkelse av sporten. Derfor er jeg lei meg for at han forlater sporten, sier Brailsford til dansk TV 2.

Heller ikke fjorårets Tour de France-vinner synes nyheten, som han ikke hadde fått med seg før danskene fortalte ham det, er særlig positiv.

- Det er uheldig at han trekker ut kontakten, hvis det er sånn det forholder seg. Jeg synes det var bra at en som ham kom inn i sporten. Han var så lidenskapelig opptatt av sporten, sier Froome til dansk TV 2.

Tinkov uttalte at det var to grunner til at han trekker sitt sponsoratet og trekker seg tilbake fra sykkelsporten etter fem år.

- Med tanke på markedsføring er det lenge nok. Vi er ikke en global bank, den økonomiske situasjonen i Russland er ikke bra og folkene i markedsavdelingen sier til meg at vi har nådd grensen for hva vi kan oppnå via sykkel og sponsor av sport. Derfor har vi besluttet å styre budsjettet inn mot TV-reklamer i 2017, sa russeren.

Den andre var fordi han ikke fikk gjennomslag for hans mange idéer, som ifølge ham skulle gjøre sykkelsporten større, sterkere og mer stabil.

Brailsford skjønner at Tinkov tok den drastiske beslutningen.

- Det er godt å ha noen som Oleg i sporten, fordi det bringer mer frem i en selv. Jeg synes det er leit å se ham forsvinne etter denne sesongen. Jeg er skuffet, men jeg forstår ham godt.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media