TUNG TOUR DE FRANCE: Dave Brailsford og Team Sky har måttet tåle nedtur etter nedtur så langt i rittet. I Pyreneene tror de på seier. Foto: Tim De Waele, ©TDWSport.com
TUNG TOUR DE FRANCE: Dave Brailsford og Team Sky har måttet tåle nedtur etter nedtur så langt i rittet. I Pyreneene tror de på seier. Foto: Tim De Waele, ©TDWSport.comVis mer

Sky-sjef om fiaskoen: - Jeg hater å tape

Jakter oppreisning i Pyreneene.

(procycling.no): Team Skys Tour de France-drøm gikk i tusen knas da Chris Froome veltet og brøt på den femte etappe.

Deretter har det britiske laget kjørt for Richie Porte, men australieren floppet i Alpene, raste nedover sammenlagtlista og er nå 15.-mann sammenlagt.

Langt unna hva det britiske laget hadde i tankene før rittet.

- Vi må lære av dette og være ydmyke nok til å studere avgjørelsene våre og hva som kunne ha vært, forteller Sky-sjef Dave Brailsford til Sky Sports.

Før rittstart i Leeds var det særlig vrakingen av 2012-vinner Bradley Wiggins som skapte debatt.

- Vi tar avgjørelser basert på informasjonen som er tilgjengelig. Om vi ville gjort det samme igjen før touren? Ja, det tror jeg, forklarer Brailsford.

Du følger tirsdagens 16. etappe i Tour de France direkte hos procycling.no - i samarbeid med dagbladet.no.

Å miste regjerende mester Froome og deretter se Porte kollapse i Alpene var et tøft slag for briten. Nå er han derimot klar på at laget vil bruke de seks siste etappene til å plastre sårene.

- Tour de France er verdens største sykkelritt, da kaster du ikke inn håndkleet. Vi skal være profesjonelle og kjempe videre.

Det er særlig på de tre fjelletappene som venter i Pyreneene britene vil forsøke å vinne en etappe.

Geraint Thomas fortalte etter klatreetappen til Risoul at han vil forsøke nye bruddforsøk i de franske fjellene for å vinne én etappe.

Likevel, en etappeseier vil være mager trøst for stjernelaget som kom til touren for å vinne den.

- Jeg hater å tape, men det er følelsen etter et tap som driver meg videre. Vi skal komme tilbake bedre, større og sterkere og neste år kjempe for å ta den gule trøya tilbake, avslutter Brailsford.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.