DEPPER IKKE: Team Sky manager Dave Brailsford fikk ikke mye å smile av i årets Tour de France, etter at de har vunnet rittet to ganger. Han lover derimot at de kommer til å slå hardt tilbake neste år. Eric Gaillard / Reuters / NTB Scanpix
DEPPER IKKE: Team Sky manager Dave Brailsford fikk ikke mye å smile av i årets Tour de France, etter at de har vunnet rittet to ganger. Han lover derimot at de kommer til å slå hardt tilbake neste år. Eric Gaillard / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Sky-sjefen: - Vi slår tilbake

Katastrofe-Tour for Sky.

Sky-leder Dave Brailsford nekter å deppe selv om laget hans opplevde et katastrofalt Tour de France.

Det britiske sykkellaget måtte se regjerende mester og favoritt Chris Froome reise tidlig hjem fra årets Tour på grunn av flere velt.

Lagkamerat Richie Porte, som tok over kapteinsansvaret, kom ikke i nærheten av seierspallen i det prestisjetunge rittet.

Over en time I stedet endte Porte over en time bak den italienske vinneren Vincenzo Nibali fra Astana-laget.

Den beste individuelle plasseringen for en Sky-rytter ble Vasil Kirjienkas tredjeplass på 16. etappe.

Skuffelsen til tross; Brailsford står fast på at Sky kommer tilbake for å vinne Tour de France i 2015. I så fall vil det bli tredje triumf på fire år. Og årets ritt var ingen katastrofe ifølge laglederen.

Verdighet - Nei, jeg synes ikke det. Vi har vunnet dette løpet to ganger, og det var fantastisk. Når du vinner må du vinne med verdighet, og når du taper må du tape med verdighet.

- Vi hadde gleden av å vinne dette flotte rittet to ganger. Hatten av for alle rytterne som kjørte bra, særlig til Nibali og franskmennene som gjorde det godt. Dette var ikke vårt år, men vi prøver igjen neste år, sier Brailsford.

Fransk løft Med britenes fall kom også en uventet og etterlengtet fransk sykkelopptur. Sykkelstormakten hadde ikke hatt en rytter på seierspallen i sitt eget ritt siden 1997.

Det var inntil ikke bare én, men to ryttere klarte bragden i år. Bak Nibali fulgte 37-åringen Jean-Christophe Péraud og vinneren av ungdomstrøya, Thibaut Pinot.

- Bra for alle Til sammenligning endte den eneste briten som fullførte treukersrittet, Skys Geraint Thomas, på 22.-plass i sammendraget. Men å bli passert av Storbritannias gamle «fiende», tok Brailsford med fatning.

- Det er bra for alle. Det er bra for Frankrike fordi det tross alt er Tour de France. Det er bra for fransk sykling, og det er vi glade for, sa Sky-sjefen.

Nå retter han blikket mot Vuelta a España, der han håper kaptein Froome kan bli første britiske sammenlagtvinner.

- Ja, Froome kjører garantert vueltaen. Han har begynt å sykle igjen, men er ikke 100 prosent. Vi skal gjøre alt (for å få ham klar), sier Brailsford.

Vuelta a España starter 23. august.

(NTB)