FRIE TØYLER: Sky-sjef Dave Brailsford innser at en pallplass til Bradley Wiggins er usannsynlig. Derfor får ryttere som Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas og Juan Antonio Flecha frie tøyler til å gå i brudd når muligheten byr seg framover.Foto: SCANPIX
FRIE TØYLER: Sky-sjef Dave Brailsford innser at en pallplass til Bradley Wiggins er usannsynlig. Derfor får ryttere som Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas og Juan Antonio Flecha frie tøyler til å gå i brudd når muligheten byr seg framover.Foto: SCANPIXVis mer

Sky-sjefen gir Edvald frie tøyler i Touren

Brailsford tviler han får se Wiggins på pallen i Paris.

|||11. etappe fra Sisteron til Bourg-lès-Valence direkte i Tour-studio fra kl. 12.55.

(Dagbladet): Team Sky kom til Tour de France med det mål for øyet å få kaptein Bradley Wiggins på seierspallen i Paris. Halvveis ut i rittet innser imidlertid teamsjef Dave Brailsford at det ser stygt ut med tanke på sammendraget.

- Er det fortsatt mulig å tenke på pallen i Paris. Den er fire minutter unna, men det ser usannsynlig ut. Såpass ærlige må vi være, sier Brailsford, ifølge cyclingnews.com.

Wiggins er nå i beste fall er en utfordrer til en pallplass der han ligger på en 17.-plass - 7 minutter og 18 sekunder bak ledende Andy Schleck og 4.33 bak Samuel Sanchez på tredjeplass. Brailsford er derfor tydelig på at Sky vil forsøke å komme seg med i brudd i annen halvdel av Touren.

Det er i så fall godt nytt for Edvald Boasson Hagen, som kan få lov til å kjøre for egne sjanser om etappeprofilen tillater det.

- Utvilsomt. Det er det åpenbare å gjøre nå. Dette frigjør folk som Edvald, Geraint (Thomas) og (Juan Antonio) Flecha. Vi prøvde å komme med i brudd på 10. etappe. Det gikk ikke, men det sto ikke på forsøkene. Vi regner med at det ender med massespurt på torsdag, så da satser vi på Edvald, men det kommer dager der vi vil satse på å komme i brudd. Dersom muligheten skulle by seg; hva skulle stoppe Bradley fra å stikke ifra? Han er klar for det, helt sikkert, sier Brailsford.