Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky-sjefen grillet: Nektet å svare på spørsmål om Froomes tillit

BBC-journalist stilte samme spørsmål fire ganger uten å få svar.

STJERNA OG SJEFEN: Chris Froome og Dave Brailsford, her fra Tour de France i 2016. Foto:  EPA/MANUEL LOPEZ (NTB Scanpix)
STJERNA OG SJEFEN: Chris Froome og Dave Brailsford, her fra Tour de France i 2016. Foto:  EPA/MANUEL LOPEZ (NTB Scanpix) Vis mer

(procycling.no): – Det er beklagelig, sier Dave Brailsford til BBC, på spørsmål om hva han synes om at de siste måneders dopingspekulasjoner har kastet en skygge over prestasjonene til Bradley Wiggins.

Det har stormet rundt Team Sky og Brailsford de siste månedene, etter at hackergruppen Fancy Bears avslørte at Wiggins hadde fått injisert kortisonstoffet triamcinolone før Tour de France i 2011 og 2012 og Giro d'Italia i 2013. Briten vant 2012-utgaven av touren.

Wiggins hadde såkalt medisinsk fritak (TUE), med bakgrunn i at han har astma.

Les mer: Sykkelpresidenten: – Ingen regler er brutt

Like etter kom det fram at Wiggins hadde mottatt en mystisk pakke i forbindelse med Critérium du Dauphiné i 2011. Brailsford og British Cycling ble kalt inn til parlamentet for en høring, hvor han avslørte at pakken skal ha inneholdt fluimucil, som Wiggins tok gjennom et forstøverapparat.

Ville ikke svare på spørsmål

Chris Froome, vinner av Tour de France for Team Sky i 2013, 2015 og 2016, ble spurt om saken på fredag. Briten valgte da å distansere seg fra det, og avslørte at han hadde sagt nei til å bruke et forbudt stoff med fritak i forkant av Tour de France i 2015.

Spurt om Froomes uttalelser, og om han ble skuffet over at stjernesyklisten ikke ga han hans fulle støtte, havnet Brailsford på en solid rotur.

– Chris Froome er én av de beste syklistene sporten har sett, og definitivt én av de største Storbritannia har hatt. Hva han ønsker å gjøre, og hva vi ønsker å gjøre, er å befeste posisjonen hans som én av sportens legender. Dette er det rette laget å gjøre det i. Vi har lagt strategien for årets sesong, og vi skal se om vi kan vinne touren i år, og deretter gå til Vuelta a España...

– Men det var ikke spørsmålet jeg stilte. Var du skuffet over at han ikke støttet deg?

– Han var satt i en vanskelig posisjon med spørsmålene han ble stilt. Det er ikke spørsmål han skal svare på, det er noe jeg skal svare på.

– Føler du fremdeles at du har støtten hans?

– Jeg er sikker på at vi vil gå til Tour de France og gi vårt absolutt beste ...

– Det var ikke spørsmålet jeg stilte. Føler du at har støtten hans?

– Som jeg sa, jeg er stolt over hva jeg gjør. Jeg er sikker på at vi vil gå fremover, og gjøre de rette tingene for å vinne de rette rittene i år.

Se hele intervjuet her.

Gitt alt til UKAD

Formann i det britiske antidopingbyrået (UKAD), David Kenworthy, uttalte i helgen at han var skuffet over hva som kom fram i høringen, og at det var ekstraordinært at ingen kunne fortelle nøyaktig hva som var i pakken Wiggins mottok.

Konfrontert med kritikken av BBC, mener imidlertid Brailsford at det eneste ekstraordinære er at Kenworthy har kommentert saken, mens den fremdeles etterforskes.

– Har du eller noen andre i Team Sky gitt bevis for at var fluimucil i pakken?

– Jeg har gitt alt jeg har til UKAD. Vi har gitt alt vi har. Jeg har sagt det har jeg å si til komiteen i parlamentet, sier Brailsford, etter å ha fått spørsmålet to ganger på rad.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling