Peter Sagan albuet Mark Cavendish under dagens etappe av Tour de France. Sagan ble disket i etterkant av rittet. Video: Eurosport Vis mer Vis mer

Tour de France

Sky Sports: Cavendish ute av Tour de France med ødelagt skulder

Gikk i bakken under spurtoppgjør med Peter Sagan.

(Dagbladet/Procycling.no): Mark Cavendish er etter alle solemerker ute av årets Tour de France.

Det melder Telegraphs sykkeljournalist Tom Cary på Twitter.

- Hører røntgenbildene viser et brukket skulderblad. Ser ut som om Cavendish er ute av Tour de France, melder han.

Kollisjon

Nyheten kommer etter at konkurrenten Sagan ble disket. Dette etter at han satt en albue i britiske Cavendish nær målgang ved dagens etappe i Tour de France.

Episoden inntraff rett før franske Arnaud Demare vant på hjemmebane i byen Vittel, og Cavendish ble ført til sykehus rett etterpå.

Ifølge Sky Sports skal han da ha hatt høyre hånd i en slynge.

Natt til onsdag gikk laget til Sagan ut med en pressemelding hvor de sier at de er strekt uenige i diskvalifikasjonen og sier det vil bli lagt inn en offisiell protest.

- Sagan avviser at han forårsaket, eller at han på noen måte mente å forårsake krasjet, skriver laget.

Endret mening

Mange var rasende på Sagan etter etappen, deriblant spurtrivalen André Greipel fra Lotto–Soudal. Ifølge lagledelsen og sportsdirektør Marc Sergeant skal Greipel ha sagt at Sagan «ikke er vennen min lenger».

Men senere endret Greipel mening.

- Noen ganger bør jeg se bildene før jeg sier noe. Unnskyld til Peter Sagan. Jeg mener juryens beslutning er for streng, skriver Greipel på Twitter i kveld.

- Drøyt

Også tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen mente at Sagan ikke burde ha vært disket.

Overfor procycling.no uttalte han tidligere i dag at avgjørelsen var voldsom.

- Greit nok, en deplassering må han kanskje tåle, spesielt med tanke på at det er en rytter som går inn i barrieren der. Men hvis man analyserer spurten, så ser man at det er flere ryttere som endrer bane, og det er det de slår ned på, sa Arvesen, før han la til følgende:

- At han skaper en velt, det er leit, men at han skal ut av løpet for det, det er drøyt.

Spurtmuligheter for Hagen

Diskvalifiseringen av Sagan og skaden til Cavendish betyr at to av Tour de Frances største spurtkanoner er ute av årets ritt.

Som konsekvens av at Cavendish er ute av rittet, vil nok Edvald Boasson Hagen få sjansen til å spurte for Dimension Data på de kommende spurtetappene.

Rudsbygd-gutten er inne i sitt tredje kontraktår med det sørafrikanske laget. Den opprinnelige toårskontrakten ble forlenget med ytterligere to år i fjor.

Les også: Vil forlenge med Boasson Hagen