Sky Sports: - Sjokk

Sky Sports-reporter Mark Benstead er overrasket over hvor lett Skottland kvalifiserte seg til EM. Han sammenlikner Norge med Wales, og mener det må mer enn to stjernespillere til.

IKKE TIL EM: Erling Braut Haaland og Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
IKKE TIL EM: Erling Braut Haaland og Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
  • Skottland - Norge, klokka 20.45 søndag

GLASGOW (Dagbladet): - Jeg tror det har vært et sjokk for flere. Ikke hvor lett det har vært for Skottland, men at det ikke er kamp helt inn, sier Sky Sports-reporter Mark Benstead til Dagbladet.

TV-reporteren har fulgt det skotske landslaget i mange år. I kveld blir trener Steve Clarke og spillerne hyllet av 52 000 tilskuere på Hampden Park i Glasgow. Skottland skal til EM sammen med Spania, og det skal feires mot Norge.

- Norge har tidvis vært uten nøkkelspillere i kvaliken. Men folk hadde forventet mer av laget, sier Benstead.

RINGSIDE PÅ HAMPDEN PARK: Mark Benstead fulgte den norske treninga i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE PÅ HAMPDEN PARK: Mark Benstead fulgte den norske treninga i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Dagbladet møter ham på Hampden Park lørdag kveld. I bakgrunnen trener nordmennene. Klokka 20.45 i kveld braker det løs.

Men det er to ulike verdener som møtes. Mens Norge må se EM-sluttspillet på TV, skal Skottland til Tyskland neste sommer.

- De fleste skotter hadde en forventning om at kvaliken kom til å handle om denne kampen. Vi måtte vinne denne kampen for å komme til EM, påpeker reporteren fra Sky Sports.

- Dette skulle være en «vinneren tar alt»-kamp. Ingen hadde i sin villeste fantasi forestilt seg at Skottland skulle kvalifisere seg så uanstrengt. Kampen i Oslo fikk avgjørende betydning.

MEKTIGE KULISSER: De norske spillerne fikk en føling med gressmatta i går kveld. Foto: Steve Welsh / NTB
MEKTIGE KULISSER: De norske spillerne fikk en føling med gressmatta i går kveld. Foto: Steve Welsh / NTB Vis mer

Brølere i det norske forsvaret gjorde at Skottland gikk fra 0-1 til 2-1 i juni. Siden har skottene aldri sett seg tilbake.

At Haaland har meldt skadeforfall og ikke skal spille kampen, skaper blandede følelser.

- Synd at du mister festen, Erling, blir trener Steve Clarke sitert i storavisa The Sun i dag.

I OVERSKRIFTENE: Den skotske utgaven av The Sun fokuserer på fraværet av Erling Braut Haaland. Skottland-trener Steve Clarke synes det er synd at han ikke dukker opp på den skotske festen i kveld.
I OVERSKRIFTENE: Den skotske utgaven av The Sun fokuserer på fraværet av Erling Braut Haaland. Skottland-trener Steve Clarke synes det er synd at han ikke dukker opp på den skotske festen i kveld. Vis mer

- Hvis det var en avgjørende kamp, ville fansen vært henrykt. Men fordi det ikke er det, er nok en del skuffet over at han ikke spiller. Fansen vil se de beste spillerne, sier Benstead.

Han sammenlikner Norge med Wales:

- Sett fra et britisk ståsted, så er Norge litt der Wales har vært. Du har to-tre stjerner, men resten er ikke helt på det nivået de bør være på.

DUKKET OPP PÅ FLYPLASSEN: Jill Ireland (t.v.) og Caroline Stewart håpet på et glimt av de norske spillerne. Men på flyplassen i Glasgow tok nordmennene en annen vei. Foto: Tore Ulrik Bratland
DUKKET OPP PÅ FLYPLASSEN: Jill Ireland (t.v.) og Caroline Stewart håpet på et glimt av de norske spillerne. Men på flyplassen i Glasgow tok nordmennene en annen vei. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Jill Ireland (45) og Caroline Stewart (46) sto og ventet på flyplassen i Glagow da det norske flyet landet lørdag. Men dessverre for de skotske kvinnene tok laget en annen utvei enn den offisielle.

- Vi hadde håpet å se de norske spillerne. Kanskje få noen bilder og autografer, og spesielt fra Haaland. Vi ble dypt skuffet da vi hørte at han var skadet og ikke kunne komme, forteller Ireland.

De skulle gjerne hatt billett til kampen. Men Hampden Park er utsolgt.

Så spørs det om Norge klarer å skape uro blant 52 000 skotter. Heller ikke Martin Ødegaard er tilgjengelig i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer