Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky Sports sparker Gray etter kvinnehets

Snakket nedsettende om assistentdommer Sian Massey.

SPARKET: Andy Gray har vært en sentral del av TV-giganten Sky Sports siden 90-tallet, men fikk i dag sparken som en konsekvens av sjåvinistiske kommentarer om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey. Foto: (AP Photo/Kathy Willens)
SPARKET: Andy Gray har vært en sentral del av TV-giganten Sky Sports siden 90-tallet, men fikk i dag sparken som en konsekvens av sjåvinistiske kommentarer om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey. Foto: (AP Photo/Kathy Willens) Vis mer

(Dagbladet): Sky Sports-veteran Andy Gray fikk i ettermiddagen sparken, melder Sky News.

Direktør Barney Francis opplyser at avtalen med Gray er terminert på bakgrunn av «uakseptabel oppførsel».

- Etter først å ha gitt ham en advarsel har vi ingen betenkeligheter med å gå til dette skrittet, etter ny informasjon som har dukket opp i dag, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Den erfarne ekspertkommentatoren, som har vært en del av kanalen siden oppstarten, gjorde seg uspiselig for arbeidsgiveren da han latterliggjorde den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey foran kampen mellom Wolves og Liverpool.

Et opptak av samtalen han hadde med programleder Richard Keys, der de tviler på Masseys kompetanse som dommer, ble lekket til media.

- Noen bør gå ned dit og forklare offside for henne, sier Keys.  

- Kan du fatte det? En kvinnelig assistentdommer. Kvinner forstår ikke offsideregelen, svarer Gray.

Lydopptaket har skapt stor oppstandelse i England, og utløst et lite skred av andre episoder der Andy Gray uttrykker seg på en lite flatterende måte om kvinner og fotball.

Daily Telegraph har blant annet et 11 sekunders langt klipp, der Gray ber Sky Sports-anker Charlotte Jackson om å feste mikrofonen  ned i buksa hans.

Sky Sports valgte i dag selv å publisere et videoklipp fra samme kamp, der skotten står nede på gressteppet og forbereder seg til et direktesendt innslag med reporter Andy Burton. I klippet rakker han ned på utseendet til assistentdommer Massey.

- Angivelig er det en kvinnelig linjedommer i dag. Litt av et «stykke», ifølge kameramann Steve, åpner Burton.

- En kvinnelig linjedommer?  spør Gray

- Det var det han sa til meg, svarer Burton, og fortsetter:

- Han sier hun er allright, men jeg vet ikke om jeg kan stole på dømmekraften hans.

- Nja, det ville jeg ikke gjort. Definitivt ikke, sier Gray.

Mens Burton forhører seg med TV-crewet om de er klare for å gå direkte, smetter en person bak kamera inn et spørsmål til Gray.

- Kvinnelig assistentdommer, Andy. Bra nok for deg?

- Nei, sier Gray.

- Jeg kan se henne herfra, fortsetter han, noe som vanskelig kan oppfattes som noe annet enn en bemerkning om Masseys utseende, mens hun varmer opp på motsatt side av banen.

Også reporter Burton ble i dag suspendert av Sky Sports.

Både Gray og Richard Keys ble tatt av lufta to dager etter de famøse kommentarene, og tvunget til å beklage overfor Massey. Sistnevnte skal ha ringt linjedommeren personlig for å si unnskyld.

Så langt er det ingenting som tyder på at også han er sparket.

I SENTRUM AV STORMEN: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer. Foto: (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
I SENTRUM AV STORMEN: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer. Foto: (AP Photo/Lefteris Pitarakis) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling