SENDT INN I LYKTESTOLPE: Warren Barguil var på ville veier da han endte opp med å sende Geraint Thomas ut i grøfta. På veien traff Sky-stjernen en lyktestolpe. FOTO: Fra Eurosports direktesending
SENDT INN I LYKTESTOLPE: Warren Barguil var på ville veier da han endte opp med å sende Geraint Thomas ut i grøfta. På veien traff Sky-stjernen en lyktestolpe. FOTO: Fra Eurosports direktesendingVis mer

Sky-stjerne kroppstaklet inn i lyktestolpe

- Jeg forstår meg ikke på noen folk.

GAP (procycling.no): Utforkjøringen ned mot Gap er beryktet etter at Joseba Beloki brakk hofta her under Tour de France i 2003.

Mandag kunne det gått enda verre etter at Warren Barguil var på vidvanke, og endte opp med å sende Geraint Thomas hodestups ut i grøfta.

Thomas var nummer fire i rekka, blant annet bak sammenlagtleder Chris Froome. I en høyresving feilberegnet Barguil farten fullstendig. Han kjørte skulderen inn i Thomas og sendte ham videre utover mot grøfta.

Sky-rytteren traff en lyktestolpe med hodet og skulderen, og forsvant videre ut i krattet. Han kom seg opp på sykkelen igjen og fullførte etappen.

- Han kjørte meg rett av veien, sa en fortumlet Thomas til procycling.no og resten av pressekorpset rett etterpå.

- Hva gjorde du etterpå?

- Jeg satte meg opp på sykkelen igjen og kjørte videre.

Holdt unna for konkurrentene Med Wout Poels som hjelper, maktet han utrolig nok å beholde sammenlagtplasseringen sin.

- Hvor ille var sammenstøtet?

- Det var ille nok til at jeg tapte tid i sammendraget. Det er irriterende nok når du legger ned arbeidet for å komme deg over fjellet. Det er noen ryttere jeg ikke forstår meg på. Jeg mener: Det er jo bare å kjøre ned bakken på en linje, forteller han.

Thomas tapte 38 sekunder i sammendraget, og beholdt dermed sjetteplassen. Han pådro seg ikke fysiske skader under ulykken.

- Jeg føler meg ganske bra. Jeg skallet trestolpen, men heldigvis var det et gjerde under der. Det gjorde at jeg ikke falt så langt ned. Jeg lå på noen busker og det gjerdet, inntil en tilskuer dro meg opp igjen.

- Det var en tilskuer som hjalp deg?

- Ja, det ser ut til at noen franskmenn liker oss, fleipet Thomas.

Barguil beklaget Med kommentaren om franskmenn, tenkte Thomas på sykkelfansen — og ikke Barguil. Det var likefullt en småflau Giant-rytter som møtte pressen etterpå.

- Jeg er veldig lei meg. Veldig lei meg. Jeg ville ikke gjøre Thomas forarget, innledet Barguil foran procycling.no og den internasjonale pressen.

Han så etter waliseren i målområdet og virket svært lei seg da han syklet ned.

- Jeg skulle senke farten, men ble skuffet av Tejay Van Garderen før jeg klarte å svinge. Han kom borti skuldra mi, og jeg hadde hånden på bakbremsen. Dermed mistet jeg de ett til to sekundene der jeg skulle til å bremse, forklarer han.

Edvald Boasson Hagen kjempet seg med i bruddet under etappen, men ble kjørt av på vei opp den siste bakken.

- Det var bra at jeg var med i bruddet og kjempet om seieren, men jeg hadde ikke beina i dag, forklarte han til procycling.no etterpå.

Les mer om etappen her: Edvald sprakk i det avgjørende bruddet

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!