Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sky tok revansj mot Cav

Nykommer hos britene spurtet best i Dubai.

NEDTUR: Mark Cavendish fikk det ikke helt som han ville torsdag. Foto: Christophe Ena / Ap Photo / NTB scanpix
NEDTUR: Mark Cavendish fikk det ikke helt som han ville torsdag. Foto: Christophe Ena / Ap Photo / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Som de fleste trodde på forhånd, ble det nok en massespurt om seieren på andre etappe av Dubai Tour torsdag.

Med drøyt tre kilometer igjen hadde onsdagens vinner, Mark Cavendish, fortsatt fire lagkamerater foran seg i opptrekkstoget inn mot mål.

Etixx-Quick Step kjempet igjen med Team Sky om de beste posisjonene før oppløpet. På den siste kilometeren var den belgiske arbeidsgiveren til Cavendish tilbake i fronten av feltet etter at Sky førte an en liten periode.

• Les mer: Cavendish-triumf i Dubai

Men det hjalp ikke Cavendish denne gangen. Timingen til den mest meritterte spurteren i feltet satt ikke som den skulle i avslutningen.
 

På de siste meterne var det isteden Sky-nykommer Elia Viviani som var best.

Italieneren ble nummer tre på den første etappen, men torsdag var han raskere enn sine to overmenn fra dagen før. Cavendish og Andrea Guardini (Astana) fulgte på de to neste plassene.

Dermed skaffet Viviani seg sin første triumf for sin nye arbeidsgiver. Den tidligere Cannondale-syklisten er muligens den kjappeste rene spurteren i Team Sky siden nettopp Mark Cavendish forlot dem etter 2012-sesongen.

Katjusjas Aleksandr Porsev ble nummer fire torsdag, akkurat som dagen i forveien.

Russeren har i en rekke ritt har hatt opptrekkerrolle for Alexander Kristoff. Nå viser 28-åringen meget lovende takter i sesonginnledningen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)