Sky-trener kunne ikke skrive under på dopfri fortid

Bobby Julich (40) innrømmer EPO-bruk.

INNRØMMER DOPING: Bobby Julich (t.v.) sammen med CSC-sjef Bjarne Riis før første etappe av Tour de France i 2006. Julich startet touren i gul trøye etter å ha vunnet prologen. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX
INNRØMMER DOPING: Bobby Julich (t.v.) sammen med CSC-sjef Bjarne Riis før første etappe av Tour de France i 2006. Julich startet touren i gul trøye etter å ha vunnet prologen. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon


Sky-trener Bobby Julich (40) ble i dag tvunget til å slutte i det britiske sykkellaget etter å ha innrømmet dopingbruk under sin aktive karriere.

I kjølvannet av Lance Armstrong-saken har Sky krevd at alle deres ansatte må skrive under på at de ikke på noe tidspunkt har vært involvert i doping. Det kunne altså ikke Julich, som avslørte at han brukte forbudte stoffer som proffsyklist sent på 1990-tallet.

Julich har vært trener i Sky-laget, som har blant andre Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch i stallen, i to år. Amerikaneren har blant annet en tredjeplass i Tour de France-sammendraget fra 1998 på merittlista.

- Bobby har vist mot når han innrømmet feilene han gjorde lenge før sin tid i Sky. Vi forstår at dette er vanskelig for ham, og vi har gjort vårt beste for å støtte ham, sa Sky-sjef Dave Brailsford.

- Det er viktig å understreke at det aldri har tvil om at han har gjort en god jobb for oss. Bobby har vært en god kollega og har våre beste ønsker for framtida, la han til.

Julichs avgang kom kun et døgn etter at årets Tour de France-toer Chris Froome uttalte at han fryktet at flere av lagets medlemmer ville miste jobben som følge av den omfattende «dopingoppryddingen».

- Vi har vært klare på vår forpliktelse når det gjelder å være et rent lag og vært åpne om tiltakene vi gjennomfører. Selv om det ikke er enkelt, tror vi dette er den riktige tingen å gjøre, sa Brailsford.

I et åpent brev til nettstedet cyclingnews.com, skriver Julich at han tok det forbudte stoffet EPO fra 1996 til 1998. Han forteller at han stoppet med doping da hans kone (da forlovede) fant ut hva som foregikk.

- Hun var aldri en del av dette, og jeg satte henne i en veldig vanskelig situasjon. Hun ga meg straks beskjed om at dersom det skjedde igjen, ville forholdet vårt være over, skriver Julich.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer