Skygger for fortida

Striden om toppidretten gjelder ikke hvorvidt Jarle Aambø er en flink og likandes fyr. Det er han. Uten at det forandrer saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke gikk presidentene i Norges seks største individuelle særforbund ut med en støtteerklæring til toppidrettssjef Jarle Aambø. Dermed frontet de bevegelsen for en brukerstyrt Olympiatopp.

Betegnelsen «brukerstyrt» er et moteord i et velferdssamfunn som har lært oss at vi liksom har rett til alt, men stort nærmere den norske virkeligheten kommer ikke de særforbundslederne som fortsatt vil skalte og valte med toppidretten sin som før.

For det er ingen folkebevegelse de fronter.

Kanskje vil de heller ikke at menigmann skal bry seg.

For en uke siden var det altså veldig viktig for presidentene i Skiforbundet, Skiskytterforbundet, Friidrettsforbundet, Orienteringsforbundet, Golfforbundet og Svømmeforbundet å fortelle at toppidretten deres ble best ivaretatt ved å la Jarle Aambø fortsette å styre Olympiatoppen like diplomatisk som han har gjort det i fire år etter pioneren Bjørge Stensbøl, men denne saken er likevel ikke mer avgjørende for noen av dem enn at de ikke har klart å sørge for å informere sine egne medlemmer.

Ingen av de offisielle nettstedene til noen av disse forbundene forteller om presidentenes initiativ. Personstriden om toppidretten er forblitt en ikke-sak, mens nyhetene om all annen sportslig aktivitet ruller fra dag til dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer