Skyld ikke på meg

Nei, sportsredaktør Raaum, mas er nytteløst. Sjåvi-9 og jeg drar IKKE til Nagano nå, har jeg sagt.

Selvfølgelig begriper jeg at den norske troppen trenger en uavhengig ekspertkommentator i sin midte nå når helvete er løs, men det burde du ha tenkt på før. Nå er det for seint, Sjåvi-9 og jeg tjener folket på hjemmebane. Du får nøye deg med Bondevik og resten av det omreisede linselus-sirkuset som skvalper rundt der borte som en annen verdikommisjon. Sett Lahnstein til å slipe ski og Røkke til å smøre skøyter, og vennligst ikke ring meg igjen, da jeg arbeider. Farvel.

  • Deres ydmyke ekspertkommentator måtte gjøre seg streng i telefonen seint i går kveld. Da hadde panikken grepet den norske OL-troppen, og det forundrer ingen: Sviende nederlag mot Sverige i dame-curling, skøytedrakter helt uten fartsstriper, feilslipte klappskøyteledere, bortsmurte langrennski og bortskutte skiskytterdamer. Dette dufter av krise. Bare en kjølig eksperthjerne kan få skuta på rett kjøl igjen, så vi får ta det analytisk i tur og orden. Her er mine ekspertråd:

Curling: Gå over til klappkoster og juster sittestillingen i utkastet. Få inn en statsmeteorolog i støtteapparatet.

Skøyter: Grunnsmør lederne. Få curlingspillerne til å springe foran våre løpere med de nye klappkostene. Få inn to statsmeteorologer i hallen, slik at våre gutter ikke blir overrumplet av brå kastevinder når nederlenderne fyker forbi.

Langrenn: Hent over flere statsmeteorologer og langt flere smørere. Husk, hver løper bruker to - 2- ski av gangen, og begge bør være smurt.

Skiskyting: Forsterk støtteapparatet med standplassmeteorologer. Vær obs på at noen kan pådra seg så mange tilleggsminutter at det går ut over døgnrytmen.

  • Med disse enkle grepene burde resten gå meget bedre for oss norske, selv om japansk snø ikke kan sammenliknes med originalen, slik de kjernet den i Morgedal. Det var snø, det.