Skylder ikke på Solskjær

Manchester United tapte med Ole Gunnar Solskjær aleine på topp mot Liverpool i går. Men nordmannen klandres ikke av United-sjef Alex Ferguson. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Solskjær var Ferguson eneste tilgjengelige spiss foran Liverpool-kampen. Både Andy Cole og Teddy Sheringham er skadd fram til nyttår, mens Dwight Yorke soner en trekampskarantene og er ute fram til 30. desember.

- Jeg tror ikke vi noensinne har hatt så mange spisser ute. Det er bare sånn det er, og det er derfor vi har en så stor stall, sier Ferguson.

United-stallen er tydeligvis ikke stor nok. I går ble Paul Scholes dratt opp i angrep, en rolle han forlot på den tida Eric Cantona fortsatt var i klubben.

Skuffende

Scholes og Solskjær skapte ytterst lite, og Ferguson innrømmer at han gjerne ville brukt en annen spisskombinasjon.

- Bare tilstedeværelsen til Yorke, Cole eller Sheringham hadde vært viktig. Og jeg tror det er akkurat hva du trenger til sånne store kamper, sier Ferguson og legger til at det ikke var Solskjærs feil at den offensive biten sviktet i det bitre 0-1-nederlaget.

- Kvaliteten i pasningsspillet vårt var skuffende, og det ville blitt det samme uansett hvem som spilte på topp. De hadde fått problemer.

På grunn av skadekrisa får Ole Gunnar Solskjær i hvert fall to startsjanser til på topp. Trolig danner han spisspar med det unge nord-irske talentet David Healy mot Ipswich lørdag.

- Det fungerte ikke med Scholes, og vi prøvde Ryan Giggs også, men det gjorde ikke noe utslag, sier Ferguson.Di Canio overrasket

West Hams italienske bråkebøtte blir hyllet for sin edle oppførste mot Everton i helga. Spissen kunne scoret, men så at keeper Gerrard lå nede og vred seg i smerter. Derfor sparket han i stedet ballen ut. - Jeg er ingen helgen, akkurat som jeg ikke var noen drapsmann for to år siden da jeg gjorde noe galt overfor dommeren, sier Di Canio. Kampen endte 1-1, og hvis Di Canio hadde scoret hadde West Ham klatret til sjetteplass i Premier League. - Bare idiotere sier at jeg handlet galt nå, sier Di Canio.

Tottenham-kursen stiger

Aksjene i Tottenham steg kraftig i dag etter at det ble kjent at styreformann Alan Sugar er instillt på å selge sin 40 prosentandel i klubben. Sport- and mediagruppen ENIC skal være interessert å kjøpe ut Sugar, og aksjen føyk opp 12,5 prosent i dag tidlig. Sugar vil slutte som styreformann på grunn av hetsing fra fansen.

Merson: - Selg James og Southgate

Aston Villa-tekniker Paul Merson er lei av sytingen til keeper David James og landslagsstopper Gareth Southgate. Begge har ytret ønske om klubbskifte. - Det er en skam at noen spillere vil forlate klubben. Men jeg tror vi bare skal selge dem og starte på nytt igjen, sier Merson.

Owen og Fowler blir

Liverpool-manager Gerard Houllier har ikke planer om å selge Robbie Fowler og Michael Owen. Ifølge ryktene kommer de to ikke overrens, verken på eller utenfor banen. - Manageren har aldri sagt at han vil selge Michael Owen. Samtidig er pratet om Robbie Fowler bare nonsens, sier en talsmann for Liverpool.

mens Camara går...

Titi Camara selges til West Ham i dag, hevder manager Harry Redknapp. Billig blir afrikaneren også. - Han er rask, teknisk og et kupp for denne prisen. Jeg har snakket med Liverpool, og det ser ut som jeg får han for 1,5 mill. pund (23 mill. kroner), sier Redknapp.

  • Kilder: The Mirror, Sky Sports og The Beautiful Game.com.