Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langløpet Marcialonga i Italia har halvert norsk oppslutning

Skylder på Birkebeinerrittet etter halvert norsk oppslutning i Marcialonga

I løpet av fem år er antall norske skireiser til Marcialonga nesten halvert. Dårlige vintre og avlysning av Birkebeinerrennet får skylden for nedgangen.

HALVERT: Marcialonga har vært et veldig populært renn blant nordmenn. Nå er oppslutningen halvert på fem år. Foto: AP/Mauro Facchini/NTB Scanpix
HALVERT: Marcialonga har vært et veldig populært renn blant nordmenn. Nå er oppslutningen halvert på fem år. Foto: AP/Mauro Facchini/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for det 70 kilometer lange rennet nådde toppen i 2013. Da sendte de største turarrangørene, Maxpulse og PWT Travel, 800 nordmenn hver til Italia for å gå langt på ski. I år er tallet 400 for Maxpulse. PWT sender 550 hvor av kun 350 er nordmenn, skriver Finansavisen.

Tar man med dem som reiser på egen hånd eller med andre arrangører var det over 3.000 påmeldte nordmenn i 2013, mens det er nede i 1.638 i år.

– Det har vært tyngre jobbing for å fylle opp i år enn tidligere år. Før har det ramlet inn av seg selv, sier Lars Christian Engen i Nye Høyder til avisen.

– Lufta gikk ut av ballongen etter at Birkebeinerrennet avlyste sitt renn. Siden det har det vært vanskeligere å få folk til å si ja, sier Frank Røssgaard som gjennom Alt om vin samarbeider med Vacanza Inn om Marcialonga-turene.

– Det har vært noen år uten snø der Marcialonga har vært arrangert med avkortet distanse og kun en stripe kunstsnø. Jeg har merket at folk har vært litt skuffet selv om løypene har vært bra og det har gått fort unna.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!