Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skylder på Ferguson

Men Nistelrooy bærer ikke nag etter United-exiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det dårlige forholdet til manager Alex Ferguson var den eneste årsaken til at Ruud van Nistelrooy valgte å forlate Manchester United til fordel for Real Madrid.

Det opplyste hollenden like etter kontraktsigneringen med den spanske klubben fredag. Van Nistelrooy falt i unåde hos manageren etter å ha slåss med Christiano Ronaldo på en trening før Uniteds siste ligakamp mot Charlton. Han ble vraket fra kampen og svarte med å reise hjem til Manchester i protest.

- Det gode forholdet til Ferguson var over, noe som var svært smertefullt. Jeg mente det var best å forlate Manchester, sa 30-åringen under pressekonferansen på Stadion Bernabeu.

- Det hadde ingenting å gjøre med klubben eller fansen.

Konflikten med van Nistelrooy er ikke enestående i Fergusons 20 år lange karriere på Old Trafford. Jaap Stam, Paul Ince og David Beckham er alle blant spillere som har forlatt klubben etter å ha havnet i konflikt med den mektige manageren.

Bærer ikke nag 

Ruud Van Nistelrooy understreker imidlertid at han ikke bærer nag til Ferguson etter den bitre avslutningen av karrieren hans i United, melder BBC.

- Jeg har hatt fem fantastiske år i Manchester, og jeg vil alltid minnes tiden min der og den uforbeholdne støtten fra fansen, sa van Nistelrooy.

KLAR FOR REAL: Ruud van Nistelrooy signerte fredag avtalen som gjør ham til Real Madrid-spiller. Foto: AP
KLAR FOR REAL: Ruud van Nistelrooy signerte fredag avtalen som gjør ham til Real Madrid-spiller. Foto: AP Vis mer

Han ble hentet fra PSV Eindoven i 2000 for 220 millioner kroner. I overgangsforhandlingene strøk hollenderen på den medisinske testen, men Ferguson presset likevel på for å innlemme hollenderen i «de røde djevlenes» rekker.

Få dager seinere pådro han seg en ny alvorlig kneskade på trening for PSV, men United og Ferguson viket ikke fra planene om å kjøpe van Nistelrooy.

Sa aldri farvel 

- Ferguson gjorde mye for meg. Han ventet på meg når jeg var skadet og ga meg deretter tillit på laget, sa van Nistelrooy.

- Jeg fikk aldri sagt farvel til ham, men det er det nok av tid til. Jeg skylder ham mye, og derfor var bruddet ekstra smertefullt, sa 30-åringen.

Manchester United har offentliggjort en kunngjøring på klubbens nettside:

«Manchester United ønsker Ruud det beste i hans nye klubb og takker ham for tjenestene hans i United.»