Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skylder på lite publikum og dårlige resultater. Mangler 15 millioner kroner

Vålerenga ber fansen om hjelp.

 TRENGER HJELP:  Vålerenga mangler 15 millioner for å nå budsjett for 2013, melder klubben selv. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TRENGER HJELP: Vålerenga mangler 15 millioner for å nå budsjett for 2013, melder klubben selv. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dagbladet meldte for kort siden at det økonomisk står dårlig til i Vålerenga - og at klubben kan være på konkursens rand.

Vålerenga fotball bekrefter på sine hjemmesider at de har hatt en inntektssvikt på 15 millioner i 2013. Likviditetsmessig jobber klubben med å komme i mål for 2013.

- Vi har i høst kuttet aktivitetskostnader for 2014 i størrelsesorden 10 mill. kr., men fortsatt har vi cirka 10 mill. kr. i minus i budsjettet for 2014. Per dato er det en meget anstrengt likviditetssituasjon for november og desember, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til klubbens sider.

- Det er ført en god dialog med de tillitsvalgte i klubb og aksjeselskapet, samt med spillerutvalget. Kutt i lønns- og personalkostnadene for 2014 vil bli gjennomført, sier Sandnes videre.

- Lite publikum At klubben i år har hatt et publikumstall på 9.917, merkes på klubbkassa, forteller styrelederen.

- Vålerenga Fotball hadde for 2013 et publikumsbudsjett på 13,8 mill. kr., mens regnskapet vil lande på rundt 9,5 mill. kr. Vålerenga Fotball har i 2013 bl.a. ikke hatt generalsponsor. I sum har vi i 2013 hatt en inntektssvikt på cirka 15 mill. kr., forteller styreleder Åge Petter Christiansen.

Styrelederen sier videre at også dårlige resultater er bakgrunnen for at de nå har kommet i ei hengemyr.

- Norsk fotball har de siste 2-3 årene opplevd en kraftig nedgang på publikumssiden, kombinert med at det har blitt flere om beinet i et vanskeligere og mer krevende sponsormarked. Kombinert med svake sportslige resultater de siste tre årene, har også inntektsnedgangen slått inn over Vålerenga Fotball, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Ber om hjelp Christensen ber nå Vålerenga-fansen om hjelp for å komme i mål økonomisk.

- Vi jobber med å komme rundt likviditetsmessig i 2013 og få vedtatt et realistisk budsjett for 2014. Får vi dette til ser vi lyset i tunnelen i 2014. Dette er en tøff økonomisk omstilling, og vi oppfordrer alle med Vålerengahjerte til å støtte opp om klubben i en vanskelig situasjon, avslutter styreleder Åge Petter Christiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media