Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skylder på mensen

Det estiske skiforbundet vil teste ut om Kristina Smigun ble tatt i doping fordi hun hadde menstruasjon da hun testet positivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smigun testet positivt for det anabole steroidet norandrosteron, som også finnes naturlig i kroppen, skriver VG.

- Nivået av norandrosteron i organismen kan øke under kvinnens menstruasjon, sier Estlands sjeflege, Mihkel Mardna.

Smigun bekrefter at hun hadde menstruasjon da hun ble testet i Brusson 12. desember, og sier hun ikke vet om det kan være årsaken til den positive testen.

- Vi tror Kristina når hun sier at hun er uskyldig. Vi vil gjøre alt for å finne årsaken til at dopingprøven hennes er positiv. Vårt medisinske apparat skal undersøke om menstruasjonen kan være grunnen, sier generalsekretær Raul Kinks i Estlands skiforbund til VG.

Smiguns kosttilskudd, vitaminer og medisiner skal også undersøkes for ulovlige stoffer.

- Jeg slåss for ren idrett. Tror du jeg er så dum at jeg at kjemper mot doping og samtidig bruker dop! sier Smigun til avisa SL/Vhtuleht.

Smiguns norandrosteron-verdier lå på 6,4 mens den lovlige grensa er 5,0. Professor Egil Haug på dopinglaboratoriet ved Akers Sykehus bekrefter at det anabole steroidet finnes i kroppen.

- Noen av disse anabole steroidene kan produseres i kroppen under menstruasjonssyklus. Men, marginen skal være lagt inn under grensen, sier Haug til avisa.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart