Skylder på skyteprosjekt

Sportsdirektør Roar Nilsen innrømmer at litt av grunnen til den elendige norske skytingen er at et planlagt skyteprosjekt kom for sent i gang.

De norske skiskytterjentene skjøt seg bort igjen, og endte på en skuffende femteplass på dagens VM-stafett.

- Vi fikk skytetrener Gisle Fenne for sent på plass slik at hele skyteprosjektet ble forsinket. OL-toppen har stilt midler til rådighet slik at vi kan benytte oss av den skyteekspertisen som finnes. Den vil bli tatt i bruk så snart sesongen er over, lover en skuffet Roar Nilsen.

Etter fjorårets VM-fadese på standplass, lovte skiskytterforbundet at det skulle satses på skyting fram mot VM på hjemmebane. Likevel gikk det ikke helt slik Nilsen hadde tenkt seg.

- Dette var ikke bra, men i stafett er det vanskelig. Blir du liggende bak, er det lett å gå for fort for å hente inn det tapte. Bommene kommer fordi inngangene til standplass blir for harde, mener Nilsen.

- Når du ser skytingen i VM og resten av sesongen under ett, er det klart det er minutter å hente. Det skal vi ta tak i, fortsetter sportsdirektøren.

Til VM i slovenske Pokljuka neste år og OL i Salt Lake City året etter er målet at også de norske skal treffe de svarte blinkene oftere.

- Vi har ressurser tilgjengelig. Nå skal de brukes, avslutter Nilsen.

(NTB)