Skylder på tannlegen

Lagledelsen til den italienske syklisten Gilberto Simoni hevder et tannlegebesøk førte til at han avla positiv prøve på kokain.

Gilberto Simoni testet positivt på kokain under et ritt i Italia i april og blir trolig utestengt fra all sykling i løpet av kort tid.

- Gilberto har aldri tatt kokain. Han hadde hatt en behandling hos tannlegen, og nå bli vi nødt til å innhente informasjon derfra for å bevise hans uskyld. Vi håper å gjøre dette så raskt som mulig, fortalte Saeco-manager Claudio Corti pressen i dag.

Hovedpersonen hevder den positive prøven er feilaktig, og sier han aldri har rørt kokain.

- Jeg er en syklist, ikke en kokainmisbruker. Jeg har aldri brukt det. Og dersom jeg ville brukt dette stoffet, kunne jeg gjort det i all hemmelighet. Ikke rett før et viktig ritt, sa Simoni.

30-åringen vant fjorårets Giro d'Italia, og etter 8. etappe av årets ritt lå han på 8. plass. Nyheten om Simonis positive prøve er et nytt slag for internasjonal sykkelsport, som tidligere denne uken så Stefano Garzelli bli sparket ut av Giro d'Italia. Dersom B-prøven til Simoni viser det samme, vil også han måtte avslutte «Giroen».

Analysene av B-prøvene til de to NESP-dopingtatte rytterne Roberto Zambelluri fra Italia og Faat Zakirov fra Russland er fortsatt ikke klare, men det er ventet at resultatet blir kjent i kveld.

(NTB-Reuters)

RETT FRA TANNLEGEN? En munter Gilberto Simoni dagen før åpningen av årets Giro d'Italia.