Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skyldig Bakke

Eirik Bakke er funnet skyldig i fyllekjøring. Han må klare seg uten lappen i to år, eller 18 måneder hvis han deltar på rehabiliteringskurs.

 • Bakke brøt sammen og gråt i avhør
 • Taus Bakke venter på dom

  OSLO/LEEDS (Dagbladet.no): Dommen ble lest opp rundt kl. 16 i dag. For Erik Bakke var den en stor skuffelse.

  25-årige Bakke ble funnet skyldig i promillekjøring og er ilagt omlag 55 000 kroner i bot i Weatherby Magistrates Court. Han må også betale 11 000 kroner i omkostninger.

  I kveld har Bakke lagt ut en unnskyldning på hjemmesida si. Men unnskyldningen er ikke helt uten forbehold:

  "Jeg har aldri benektet at jeg drakk og kjørte bil, en handling jeg beklager dypt, men jeg fikk ikke oppfylt rettighetene mine på politistasjonen og saken min ble ført på det grunnlaget, skriver han."

  Men fotballstjernen legger til:

  "Jeg er stor nok og gammel nok til å forstå at det var en stor feil å kjøre etter å ha hatt en drink. .. Det jeg gjorde, var galt."

  Uten lappen i to år


  Boten er den høyeste som kan gis for slike lovbrudd. I tillegg er nordmannen fratatt retten til å kjøre bil fram i to år.

  Sogndølingen kan få redusert førerkortkarantenen med seks måneder, dersom han frivillig melder seg på et rehabiliteringskurs. En slik strafferabatt gis alle som tas i fyllekjøring i Storbritannia.

  25-åringen nektet tidligere i går skyld i kjøring i beruset tilstand, selv om utåndingstesten etter arrestasjonen på Chapeltown politistasjon viste en norsk promille på omlag 1,9. Det er to og en halv gang over grensa i Storbritannia.

  Nordmannens forsvarer Nick Freeman prøvde å få Bakke frikjent på grunn av prosedyrefeil hos politiet etter arrestasjonen kl. 03.40 om natta 14. januar. Blant annet fikk ikke Bakke lest opp rettighetene sine på norsk før han tilbrakte ni timer på celle.

  Den norske fotballspilleren som har bodd i Leeds i fire år, har stilt med tolk i retten både i går og i dag.

  Han har ikke sagt ett ord, verken som vitne eller til pressen.

  I ettermiddag ville heller ikke Bakkes rådgiver Jim Solbakken kommentere dommen mot Leeds-spilleren.

SKYLDIG:</B> Dommeren i Leeds-domstolen fant Eirik Bakke skyldig i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media