Skyldte på dommeren

Liverpools hardt pressede manager Gerard Houllier mener den spanske dommeren hjalp Marseille videre til kvartfinalen i UEFA cupen.

LONDON (Dagbladet): - Dommeren gjorde en feil som forandret kampen, sier Houllier, etter resultatet mange eksperter mener er Houlliers farvel til klubben. Nå er det bare fjerdeplassen i Premier League igjen å spille for - og det svarer slett ikke til ambisjonene.

Hendelsen som fikk Liverpool-manageren til å se rødt, skjedde vel åtte minutter før pause:

Liverpools Igor Biscan brukte hånda for å stoppe Marseilles Steve Marlett. Biscan tok et godt tak i shortsen på Marlett, men tv-bildene viste at Liverpool-spilleren startet taklingen utenfor sekstenmeteren. Likevel pekte den spanske dommeren på straffemerket, og viste Biscan det røde kortet.

- Det var en feil avgjørelse. Dersom han gjorde noe galt, skjedde det utenfor sekstenmeteren. Jeg tror ikke dommeren ville reagert på samme måte dersom dette hadde skjedd på motsatt side, sier Houllier til tv-kanalen five.

Det påfølgende straffesparket satte Didier Drogba i mål.

Snudde kampen

Før utvisningen hadde Liverpool grep om kampen etter at Emilie Heskey hadde sendt engelskmennene i føringen etter et flott angrep. Med straffescoringen var Marseille like langt ettersom det første oppgjøret på Anfield endte 1-1.

Utgangspunktet var dårlig for Liverpool som nå måtte avgjøre med én mann mindre på banen.

- Fram mot utvisningen spilte vi godt. Det som skjedde gjorde at kampen forandret seg. Jeg er lei meg på vegne av spillerne og fansen, sier Houllier.

I andre omgang var kampen langt jevnere. Vel 13 minutter ut i omgangen avgjorde Abdolaye Meite for Marseille med en flott heading, etter at Liverpools Sami Hyypia lagde en unødig corner.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool.

Førstkommende søndag spiller Liverpool bortekamp mot Leicester i Premier League.