Skys sjef: - Tror det var riktig av ham å forlate oss

Etter fem år er Boasson Hagen ferdig i stjernelaget.

FERDIG: Søndagens Japan Cup var Edvald Boasson Hagens siste ritt for Team Sky. Deres sjef Dave Brailsford tror det er riktig av nordmannen å bytte beite foran 2015. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
FERDIG: Søndagens Japan Cup var Edvald Boasson Hagens siste ritt for Team Sky. Deres sjef Dave Brailsford tror det er riktig av nordmannen å bytte beite foran 2015. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PONFERRADA/OSLO (procycling.no): Japan Cup var Edvald Boasson Hagens siste ritt i Sky-trøya. I 2015 sykler han for MTN-Qhubeka.

- Edvald er en supergutt. Han er en vidunderlig person og rytter. Jeg ønsker å takke ham for alt han har gjort for oss, sier Sky-sjef Dave Brailsford til procycling.no under VM i Ponferrada.

- Selv om jeg trolig ikke bør gjøre det, kommer jeg til å smile hver gang han gjør en god prestasjon for dem, fortsetter lagsjefen.

Da nordmannen foran 2010-sesongen ble klar for det som da var et helt nytt lag, var forventningene store. 27-åringen var den gang ett av de mest spennende navnene i sykkelsportens.

Året før vant han tolv ganger, deriblant klassikeren Gent-Wevelgem og en etappe i Giro d'Italia.

Men i Sky-trøya gikk det til tross for to Tour de France-triumfer tråere. Før fjorårets ritt måtte Brailsford svare på kritiske spørsmål rundt rudsbygdingens utvikling.

- Føler du at dere fikk det beste ut av ham?

- Han har vært en av våre beste ryttere. Vi skal bare være glade for det han gjorde i Team Sky, svarer Brailsford nå som 27-åringens Sky-karriere er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer