Skytedrama da Tora vant igjen

En bom på 40 skudd for Norges beste.

(Dagbladet.no): Fellesstarten på Beitostølen i ettermiddag ble like spennende som bare skiskyting kan være. Etter å ha lagt bak seg resten av norgeseliten og de franske gjestene på første skyting, holdt Tora Berger og Solveig Rogstad oppvisning på standplass på de tre neste.

Etter tre skytinger hadde begge null bom, og bare farta til Berger sørget for at det ble noen sekunder mellom dem inn på siste skyting.

- Jeg var nok litt slu i forhold til Rogstad. Jeg la meg bak henne de to første rundene, sier Berger til NRK.

- Ja hun var det. Hun gikk bak meg og tråkket på stavene mine og forstyrra, men det er en del av gamet, jeg kunne jo ha sluppet henne forbi, sier en ikke altfor sur Rogstad.

På siste skyting bommet Berger med sitt første og eneste skudd for dagen, mens Rogstad nok en gang skjøt fullt hus. Imponerende skyting i vekslende vindforhold.

- Skytinga stemte utrolig bra i dag, det var herlig, sier Rogstad.

Dermed gikk hun ut med 9,2 sekunders ledelse på Berger på sisterunden.

Men Berger viste hvem av dem som er raskest i sporet og tok igjen forspranget veldig raskt. Til mål kontrollerte hun sin andre seier på like mange dager i sesongåpningen på Beitostølen, og var 8,3 sekunder foran Rogstad.

I GULLFORM: Tora Berger feide all motstand til side på Beitostølen, og vant begge rennene i åpningshelgen. Foto: CORNELIUS POPPE/ Scanpix
I GULLFORM: Tora Berger feide all motstand til side på Beitostølen, og vant begge rennene i åpningshelgen. Foto: CORNELIUS POPPE/ Scanpix Vis mer

- Det var bare å gi alt jeg hadde for å ta henne igjen. Jeg visste jeg var hakket sterkere enn henne, sier Berger.

- Jeg pressa det jeg hadde, men det var kjempetungt og jeg vet jo at Tora går sisterunden kjempefort, forteller Rogstad.

De to var helt overlegne på fellesstarten.

Liv Kjersti Eikeland ble nummer tre, 1,52 etter Berger.

Skytedrama da Tora vant igjen