MÅ LØFTE SKYTINGEN: Tiril Eckhoff bommet hele seks ganger på onsdagens normalprogram, og må heve seg på standplass i dagens damestafett i skiskytter-VM. Norge har tatt medalje i de tre siste mesterskapene, men er ikke blant favorittene i dag.
MÅ LØFTE SKYTINGEN: Tiril Eckhoff bommet hele seks ganger på onsdagens normalprogram, og må heve seg på standplass i dagens damestafett i skiskytter-VM. Norge har tatt medalje i de tre siste mesterskapene, men er ikke blant favorittene i dag.Vis mer

Skytemysteriet er løst: Tiril traff der hun siktet

I dag skal hun sikte høyere.

• Damestafett i VM i skiskyting, i dag kl. 17.15.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Norge har tatt medalje i de tre siste mesterskapsstafettene i skiskyting for damer, men er ikke blant favorittene i dagens VM-stafett i finske Kontiolahti.

Norge stiller med kvartetten Marte Olsbu (24), Synnøve Solemdal (25), Fanny Welle-Strand Horn (27) og Tiril Eckhoff (24).

17 bom i forrige løp Det norske damelaget har en fjerdeplass som best i de fem stafettene som har vært arrangert i verdenscupen i vinter - og ligger på sjuendeplass sammenlagt i stafettcupen.

Tsjekkia må nok finne seg i å ha favorittstempelet. De har vunnet tre stafetter og har en andre- og en tredjeplass i de to øvrige.

De fire norske jentene som gikk onsdagens normalprogram hadde til sammen 17 bomskudd, en stygg oversikt fra et løp hvor hver bom gir ett minutts tillegg i tiden.

Mystisk serie Skyteformen er det med andre ord all grunn til å stille spørsmål ved før dagens damestafett. Lagets frontfigur Tiril Eckhoff hadde den verste opplevelsen på normalprogrammet.

Der bommet hun hele seks ganger - hvorav de tre første på uforklarlig vis kom på den første liggende skytingen.

SØKTE RÅD: Den norske landslagsledelsen spurte NRKs mann på standplass, Ola Lunde, om han hadde sett noe de selv ikke hadde sett på den mystiske skyteserien til Tiril Eckhoff på normalprogramet.
SØKTE RÅD: Den norske landslagsledelsen spurte NRKs mann på standplass, Ola Lunde, om han hadde sett noe de selv ikke hadde sett på den mystiske skyteserien til Tiril Eckhoff på normalprogramet. Vis mer

- Tiril har vært stabiliteten selv på liggende skyting, så den serien skjønner vi ingen ting av. Jeg spurte til og med Ola Lunde om han hadde sett noe som jeg ikke hadde sett, sa Tiril Eckhoffs storebror, og  landslagstrener, Stian Eckhoff til Dagbladet etter det løpet.

Nå mener landslagsledelsen å ha funnet ut av problemet.

- Skutt inn lavt - Tiril har en tendens til å skyte litt høyt når hun er offensiv. Det gjør at vi har skutt henne inn litt lavt, for å kompensere for det. Men når vi legger henne litt lavt på innskytingen her, så ligger hun lavt i konkurransen også, sier Stian Eckhoff til Dagbladet.

- Det, i kombinasjon med vinden, er nok årsaken til at hun lå litt skjevt på den serien på normalen.

Han avviser dermed teorien om at det kan ha vært noe teknisk feil med siktet på geværet, som en «forsinkelse» i siktet, i forbindelse med at hun har skrudd noen knepp til en side.

Skuddserien satt nemlig meget plassert. Ifølge Eckhoff satt nesten hele serien i samme hullet, men altså nede og litt for langt til venstre.

Gode skyteforhold I går var det nesten vindstille og fine skyteforhold på standplass. Stian Eckhoff håper jentene fikk fylt på med litt selvtillit med en god skyteopplevelse, og i dag er det ventet like fine forhold på stadion.

Og landslagstreneren har ikke helt gitt opp håpet om medalje, selv om VM ikke har vært noe å skrive hjem om for de norske damene så langt.

- BLIR TØFT: Landslagstrener for damene, Stian Eckhoff, håper på medalje på stafetten i dag, men innrømmer at det blir tøft.
- BLIR TØFT: Landslagstrener for damene, Stian Eckhoff, håper på medalje på stafetten i dag, men innrømmer at det blir tøft. Vis mer

- Medalje er målet, men det blir tøft. Det er mange om beinet, sier han.