Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skyter aldri med løskrutt denne mannen

Bjørndalen hylles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalens beslutning om å fortsette karrieren, og ikke minst hans planer om å bli far, er åpenbart dagens største sportsnyhet her i landet.

POPULÆR: Bjørndalen på forsiden i Sveits. Foto: Blick.ch
POPULÆR: Bjørndalen på forsiden i Sveits. Foto: Blick.ch Vis mer

Det gjelder også på sosiale medier - og i visse deler av utenlandsk presse.

I FINLAND: Bjørndalen hos Yle Sporten.
I FINLAND: Bjørndalen hos Yle Sporten. Vis mer

Tyske Spiegel og Sport1, samt sveitsiske Blick har eksempelvis alle nyheten om Bjørndalens satsing mot OL 2018 stort på sine nettsider, mens hyllestene renner inn på Twitter.

- Bjørndalen med fullt hus liggende på privaten også, skyter aldri med løskrutt denne mannen, fleiper Rosenborg-stjerne Pål André Helland, før han følger opp:

- Fra spøk til alvor: er stum av beundring for denne mannen. Et forbilde på mange måter.

Tidligere håndballprofil Mia Hundvin fleiper også litt med 42-årige Bjørndalen, mens flere profiler innen norsk sport og tv kommer med sine hyllester av den evigunge olympieren.

Petter Northug på sin side har spilt inn en egen videosnutt på sine hjemmesider til ære for veteranen:


- Ole Einar gjør jo det vi trodde var umulig. Vi trodde han skulle gi seg etter forrige OL, og nå fortsetter han til neste OL. Det er veldig imponerende, og jeg har stor respekt for en stor idrettsutøver som nok en gang kvesser klørne og satser videre, sier Northug, som lar seg inspirere av Bjørndalens sportslige varighet - men kanskje ikke pappaplanene.

- Nei, jeg er i hvert fall ikke moren, så det har ingen innvirkning på meg sånn sett. Men det er bare å gratulere Ole Einar med at han skal bli pappa, sier Northug smilende.