Skyter bort 200 000 kr

- Vi har mest å hente på skytingen. Å ta inn ett minutt i sporet, er hardt. Det er bedre å sette inn ressurser på å treffe én gang mer på standplass, sier både skytetrener Gisle Fenne og sportssjef Roar Nilsen foran v-cupfortsettelsen i slovenske Pokljuka.

Siden fjorårssesongen har skytingen hatt prioritet i skiskyttergjengen. Blant annet gjennom et eget skyteprosjekt i samarbeid med Olympiatoppen.

Kulderom

- Foruten å trene uten ammunisjon, avfyrer hver av landslagsløperne rundt 20000 skudd i året. Hvert skudd koster i gjennomsnitt én krone, det vil si at vi skyter bort ammunisjon for et par hundre tusen kroner årlig, sier Roar Nilsen.

Biathlon-patronene produseres av fem forskjellige fabrikanter, og er spesiallagd for å tåle mer kulde enn vanlig ammunisjon.

- På høsten tester vi alle våpen i et kulderom i Valdres. Tåler de 20 kuldegrader, kan vi være rimelig sikre på at de er bra i all slags temperatur. Enkelte våpen begynner å spre under sterk kulde. Kuldespredningen kan være opptil én meter på 50 meters hold, sier Roar Nilsen.

Gisle Fenne (36) begynte som skytetrener for landslagsgjengen i juni. Siden den gang er blant andre v-cupleder Ole Einar Bjørndalen (25) blitt en bedre skytter.

- Det skyldes først og fremst at han er flink til å trene. For å skyte perfekt, må løperen være bevisst hele veien. Trygghet og stabilitet er nøkkelord. Først når løperen er trygg, kan hun eller han gjøre ting enkelt, sier Gisle Fenne.

- 40 treff


I de to seiersløpene i Hochfilzen, skjøt Bjørndalen 37 treff av 40 mulige.

- Det var bra, og en fin start. Men også for Ole Einar er det enklest uten bom. På en god dag treffer han på alle skuddene, sier Gisle Fenne.