Skyter for gull med Monty Python som forbilde

Møt treffsikre Tore Brovold.

(Dagbladet.no): OL I BEIJING - 22 DAGER IGJEN ...

I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Tore Brovold (38), skyting/skeet

- Hva er din målsetting for OL?

- Jeg sier som jeg sier til alle, målet er gull. Medalje er også bra selvfølgelig, men etter det som skjedde i helga (skjøt 150 av 150, tok EM-gull og to verdensrekorder, journ.anm.) kan jeg ikke si noe annet enn at jeg går for gullet.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Nei.

GÅR FOR GULL: Tore Brovold skyter for gullmedalje i Beijing med Monty Python som forbilde. Her fra VM i 2006. Foto: Filip Horvat/AP
GÅR FOR GULL: Tore Brovold skyter for gullmedalje i Beijing med Monty Python som forbilde. Her fra VM i 2006. Foto: Filip Horvat/AP Vis mer

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Nå blir jo dette mitt første OL, så da kommer jeg vel ikke unna EM-gull og to verdensrekorder sist helg. Det må være det beste minnet.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Vel, pinligste, det dårligste må vel hvertfall være da jeg dro til Peru og skjøt 102 av 125. Å fly til andre siden av jordkloden bare for å gjøre det så dårlig, kan vel kanskje kalles pinlig.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- I det siste har jeg ikke hatt tid til mye annet enn skyting, men jeg prøver å koble av når jeg får muligheten. Film er bra når jeg skal tømme hodet helt, og da er jeg altetende.

- Hvem er ditt forbilde?

- Innenfor skyting ser jeg ikke spesielt opp til noen, og har jo også slått de fleste, hehe. Men jeg liker veldig godt innstillingen til The Black Knight fra filmen Monty Python And The Holy Grail, han som aldri gir opp. Det har jeg alltid hatt sansen for.

Skyter for gull med Monty Python som forbilde

Se video av Tores forbilde her!