BRONSE: Tiril Eckhoff (t.v.) var den enese som fikk det tøft på standplass i går, men brødrene Johannes Thingnes Bø (i midten) og Tarjei Bø gikk Norge opp til VM-bronse på mix-stafetten. Fanny Welle-Strand Horn gikk en god førsteetappe.
BRONSE: Tiril Eckhoff (t.v.) var den enese som fikk det tøft på standplass i går, men brødrene Johannes Thingnes Bø (i midten) og Tarjei Bø gikk Norge opp til VM-bronse på mix-stafetten. Fanny Welle-Strand Horn gikk en god førsteetappe.Vis mer

- Skytetida var bra. Farta i sporet var bra. Jeg har god kontroll. Ja, jeg er i rute.

Johannes Thingnes Bø (21) har go'følelsen i VM.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Han stilte til start med vissheten om at han har vunnet seks av sju renn i finske Kontiolahti, og Johannes Thingnes Bø viste med sin tredjeetappe på mix-stafetten - der han gikk Norge opp fra sjette- til tredjeplass - at han kan ha mer moro i vente på favorittarenaen.

- Skytetida var bra. Farta i sporet var bra. Jeg har god kontroll. Ja, jeg er i rute, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet etter VM-bronsen på mesterskapets første dag.

Gikk Norge kraftig opp Løpsanalysen underbygger også og?følelsen i konkrete tall:
Av alle som gikk tredjeetappe, så hadde den norske VM-debutanten raskest skyting, kortest standplassopphold og raskeste langrensstid.

Et ekte hat trick som sendte Norge inn i medaljekampen igjen, etter at Tiril Eckhoff tilsynelatende gikk Norge ut av en pallplass da hun pådro seg en strafferunde på den stående skytingen.

Tøff VM-sprint Tarjei Bø fulgte opp med å forsvare bronsen. Han ble forbigått at VM-konge-kandidaten Martin Fourcade, men Bø passerte selv hviterussiske Yuryi Liadov takket være to prikkfrie skytinger.

Dermed beveger mesterskapet seg nå mot en svært interessant VM-sprint i morgen:

Martin Fourcade dokumenterte VM-form — og vel så det. Johannes Thingnes Bø det samme. Og etter en godt gjennomført ankeretappe i går, så må Tarjei Bø nevnes blant gullkandidatene. Og hvor står Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen formmessig? Det får vi svar på når de starter sitt mesterskap på lørdag.

Og så kommer man ikke utenom Simon Schempp (sto over i går), Anton Shipulin og Jakov Fak i gullkampen.

Tipper på lillebror Storebror Bø tror Johannes nå blir meget skummel på lørdag.

- Hehe, ja, kanskje det. Dette var iallfall et kanonløp for meg. Jeg hadde god kontroll, og det så bra ut i siktet. Men det blir garantert kamp om beinet om gullmedaljene framover, sier Johannes Thingnes Bø.

Forsvarte favorittstempel Martin Fourcade hadde raskeste etappetid på sisteetappen, og leverte også to prikkfrie skytinger. Om han var den største gullfavoritten før VM, så svekket han ikke det stempelet etter å ha slått Tarjei Bø med drøye 32 sekunder på sisteetappen.

Frankrike lå på fjerdeplass etter tre etapper, og Fourcade hadde 25 sekunder å ta igjen på Tarjei Bø. Han plukket sekunder både i sporet og på standplass, og gikk Frankrike opp til VM-sølv.

- Tarjei er en vanskelig konkurrent, og jeg visste det ikke ville bli lett å passere Norge, selv om jeg hadde som mål å ta han igjen, sier Martin Fourcade til Dagbladet.

- Men jeg er i god form. Det føltes veldig bra, og det er en god bekreftelse å få før de neste konkurransene.

Ydmyk lillebror..? Han la selvsagt også merke til Johannes sterke prestasjon på tredjeetappen, og forventer noen tøffe fighter mot den norske 21-åringen i løpet av VM.

- Johannes er rask, men det visste jeg fra før. Det vil bli en god fight mot Johannes, men han er ikke den eneste jeg må slå for å vinne. Det er mange gode, sier Martin Fourcade, som trakk det lengste strået mot nordmennene i den første VM-øvelsen.

Johannes var selv såpass imponert over Fourcade i går, at han grenset til å være ydmyk etter løpet.

- Jeg hadde et lite håp om at Tarjei skulle klare å holde Fourcade bak seg, men han er verdens beste skiskytter, så det er ikke lett. Det er ikke sikkert at jeg hadde klart det heller.