Skytetreneren blir guttenes nye sjef

Skiskytterlandslagets skytetrener Roger Grubben tilbys jobben som ny landslagstrener for Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskyttergutta.

Dermed har skiskytterforbundet allerede på plass en av tre brikker i den nye modellen fram mot Torino-OL i 2006 - med mindre Grubben og forbundet ikke kommer til enighet om personlige betingelser.

32-åringen har vært landslagets skytetrener de to siste årene, og bekrefter overfor Dagbladet at han nå er lysten på å ta over som ny hovedsjef for gutta.

Interessert

- Jeg er interessert i en trenerjobb, men tar ikke jobben for enhver pris. Arbeidspresset må bli mindre enn det har vært for Erlend Slokvik de to siste årene, sier Roger Grubben til Dagbladet.

Bjørndalen vil overfor Dagbladet ikke bekrefte at Roger Grubben blir ny landslagstrener, men gir ham gode skussmål.

- Roger er flink, og jeg tror han er ønsket av løperne, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Den firedobbelte olympiamesteren fra Salt Lake City mener det er viktig at forbundet ikke gir slipp på Roger Grubben.

- Det vil være dumt å skifte ut alle trenerne. Erlend Slokvik er allerede ute, og det samme er skytetrener Trond Kjøll. Om vi hadde mistet Roger også, så måtte vi ha begynt helt på null, og det ville ikke vært gunstig.

Allsidig

I den nye modellen skal landslagsledelsen ha egen landslagstrener for gutta og egen for jentene - i tillegg til en sportssjef/landslagssjef som vil bli plassert over de to trenerne i systemet.

Som samboer til elitelagets Linda Tjørhom er Grubben uaktuell som dametrener.

En forutsetning for de to som blir ansatt som landslagstrenere er at de er kompetente både innen det fysiske og skytetekniske.

Grubben er høyt verdsatt som skytetrener, men har også bakgrunn som skilærer på videregående skole og på regions- og kretsnivå i fem år.

- Jeg mener sjøl at jeg har en del å bidra med innen både skyting og fysisk trening. De aktive er jo også veldig gode på den fysiske biten, sier Grubben.

Som utøver var han aktiv fram til han var 20 år, men nådde aldri noe landslag.NB! Det er foreløpig ikke klart hvem som bli ny trener for Liv Grete og de andre jentene, og hvem som får jobben som landslagssjef over de to trenerne.

POPULÆR: Roger Grubben (i midten) er populær blant skiskytterne. Her sammen med Halvard Hanevold og tidligere sjef Erlend Slokvik (t.v.), som er ønsket av Orienteringsforbundet.