Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skytterdronninga

GJØVIK (Dagbladet): Den en gang litt sjenerte og forsiktige Tertnes-jenta Marianne Rokne (23) våger endelig å vise for all verden at hun er en skytter i verdensklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere år på vippen står Rokne nå trolig foran et heidundrende gjennombrudd på landslaget - etter 104 mål på 41 kamper siden debuten mot Danmark 2. juli 1998.

Formen hun har vist i høst tyder iallfall på det:

Bakspilleren hamret inn hele 11 mål da Tertnes tapte 20- 27 for Larvik 28. oktober. Om mulig var Rokne attpåtil mer sentral i det som ble omtalt som hatoppgjøret mellom Cecilie Leganger og hennes tidligere lagvenninner i Bækkelaget søndag. Jenta som har vært i Tertnes siden hun var ti år, tok skuddansvar og var sentral da bergenserne hentet opp Oslo-lagets sjumålsledelse i andre omgang. Rokne scoret ti mål - og viste en iskald psyke i måten hun avgjorde thrilleren til fordel for Tertnes: På straffekast på stillingen 26- 26 - da tida var ute - sto hun lenge og gliste før hun smelte seiersmålet så uberørt i mål at det så ut som om hun var på trening...

Blåmerker

Landslagskeeper Cecilie Leganger har aldri vært skuddredd, men selv hun har ikke opplevd noen norsk jente som skyter hardere enn lagvenninna i Tertnes.

- På landslaget skyter hun desidert hardest. Jeg har faktisk flere blåmerker etter skudd fra henne, og i farten kommer jeg bare på ei jente fra Hviterussland som kan matche skuddene til Marianne, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Superkeeperens personlige trener og rådgiver, Oddvar Bjørnestad, la spesielt merke til det på siste trening foran kampen sist søndag: - Da skjøt Marianne Rokne så hardt at Cecilie bannet høyt etter å ha blitt truffet. Slik har jeg aldri hørt henne før, sier Bjørnestad - som spår at skuddvillige Rokne blir en joker for Norge i Italia-VM 4.- 16. desember.

Måtte gjøre noe

Sjøl forklarer Rokne den oppsiktsvekkende formstigningen med at hun tidligere i høst tok et skikkelig oppgjør med seg selv.

- Tidligere var jeg nok for fornøyd med å ligge litt bak på banen uten å ta det store ansvaret. Til slutt måtte jeg gjøre noe. Tross alt er jeg skytter, og da handler det om å komme seg i posisjon. Jeg måtte ta mer ansvar, sier Marianne Rokne til Dagbladet foran dagens kamp mot Jugoslavia i firenasjonersturneringen på Lillehammer, Gjøvik, Rykkinnhallen og Oslo Spektrum.

Med målene har selvtilliten vokst enormt, og ingen trenger lenger om å be den formsterke og treffsikre bergenseren to ganger om å skyte...

- Endelig føler jeg at jeg får vist hva som bor i meg. Og for å være ærlig har jeg kommet lenger enn jeg trodde var mulig for meg.

Et langt skritt

Landslagstrener Marit Breivik føler at Rokne har tatt et langt skritt i år, og håper at hun er i stand til å opprettholde samme skuddform og målteft for Norge.

- Skuddmessig har Marianne hatt en god utvikling på klubblaget. Nå gjenstår det å se om det er like bra på landslaget, hun har iallfall potensial til å score mål fra 10 meter. Treningskampene fram mot VM er en fin anledning for henne til å vise seg fram, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Fra før har Rokne VM-gull fra 1999 og OL-bronse fra Sydney 2000. Et VM-gull i Italia vil hun sette aller øverst.

- Jeg fikk ikke så mye spilletid i de to mesterskapene. Nå håper jeg å være med på å prege kampene. Jeg føler meg iallfall god nok til det, sier den tidligere beskjedne Tertnes-jenta.

STJERNESKUDDET: Marianne Rokne gjør det hun kan aller best. Dette skuddet er fryktet av norske håndballkeepere - og nå skal andre lands keepere få merke kanonskuddet hennes.
Hele Norges coronakart