Skytterkongen tar ikke med kongepokalen til OL

Den blir hjemme hos mor.

Vebjørn Berg var i en egen klasse da han ble skytterkonge lørdag. Mandag setter han seg på flyet til Beijing og OL, men kongepokalen blir igjen i Norge.

Berg skjøt bare innertiere da det hele skulle avgjøres under landsskytterstevnet i Førde lørdag. Dermed endte han på 346 poeng totalt, det samme som to andre, men innertierne avgjorde.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette er helt ekstremt bra, sa den nybakte skytterkongen til NTB.

Til tross for at han skyter lite med børsa han brukte i finalen, klarte han å holde nervene i sjakk.

- Jeg var ikke overbevist før start. Dette er helt overveldende. Det er helt utrolig. I skyttersporten omtales dette som det største, men for meg er kanskje OL større. Likevel klarer jeg ikke å unngå å være glad nå, sa han.
Skytterprins Brekne
Per Terje Sønsterud fra Tyristrand lå på skive én under lørdagens finale, med 247 poeng, men klarte bare 99 poeng i finalen. Dermed endte han på samme poengsum som Berg, men kom bak på færre innertiere. Odd Arne Brekne klarte også 346 poeng og ble skytterprins.

- Dette er utrolig morsomt. Det er fullt fortjent at Berg vinner. Han er Norges klart beste skytter for tiden, enkelt og greit. Så dette var veldig morsomt, sa landslagssjef Christian Holstad Lilleng til NTB.

Men landslagssjefen er usikker på hvor mye seieren har å si for Bergs form fram mot OL i Beijing.


- Stor forskjell


- Skytingen der er helt annerledes, men man ser at han har det mentale på plass. Skyteforskjellen er stor fra stevnet i Førde til OL. Det er veldig likt, men samtidig er det sjelden noen vinner begge, sa landslagssjefen.

Berg har den siste tiden konsentrert seg om OL i Beijing, og derfor har han ikke trent så altfor mye fram mot landsskytterstevnet.

Skytterkongen tar ikke med kongepokalen til OL

- Jeg var jo litt uforberedt. Det er veldig artig å få med seg denne tittelen her. Mange deltar og har en sjanse. Når det blir meg som vinner er jeg veldig ydmyk over det, sa Berg.


Reiser mandag


Nå gjør Blaker-skytteren seg klar for Beijing-tur. Mandag setter han seg på flyet til den kinesiske hovedstaden. Der skal han kjempe om heder og ære mot verdens beste skyttere.

- Jeg har jo forberedt meg lenge, men det er vanskelig å si hvordan det går. Jeg reiser mandag, men da får jeg la kongepokalen bli igjen hjemme hos mamma, sa Vebjørn Berg til NTB.

Hjemmehåpet Mona Isene ble skytterprinsesse. Hun var en av to kvinner som var kvalifisert til «kongelaget» og lå på skive fire med 246 poeng.

I finalen skjøt hun 98 poeng noe som ga henne 344 totalt samt tittelen skytterprinsesse.

(NTB)

MESTERNE: Skytterprinsesse Mona Isene fra arrangørlaget Førde, skytterkongen Vebjørn Berg fra Blaker skytterlag (opprinnelig fra Stange og Romedal skytterlag) og skytterprinsen Odd Arne Brekne som ble den første som fikk æren av å motta Kjell Kristian Rikes minnepremie, tidligere kalt prinsekanna. Foto: VIKTOR STORSVEEN/NORSK SKYTTERTIDENDE/SCANPIX
MESTERNE: Skytterprinsesse Mona Isene fra arrangørlaget Førde, skytterkongen Vebjørn Berg fra Blaker skytterlag (opprinnelig fra Stange og Romedal skytterlag) og skytterprinsen Odd Arne Brekne som ble den første som fikk æren av å motta Kjell Kristian Rikes minnepremie, tidligere kalt prinsekanna. Foto: VIKTOR STORSVEEN/NORSK SKYTTERTIDENDE/SCANPIX Vis mer