Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skyver favorittstempelet over på konkurrentene

- Vi er ikke en medaljekandidat.

TVILER PÅ MEDALJE: Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen mener Molde, RBK og Odd er bedre enn dem.
Foto: Hans Arne Vedlog  /   Dagbladet
TVILER PÅ MEDALJE: Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen mener Molde, RBK og Odd er bedre enn dem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I mai i fjor tok Bjørn Petter «BP» Ingebretsen over et vaklende Strømsgodset-lag etter David Nielsen. Seks måneder seinere hadde 48-åringen snudd motgang til sølvplass i Tippeligaen.

Likevel slår Ingebretsen nå fast overfor Dagbladet at drammenserne ikke er en medaljekandidat i 2016.

- Per nå er vi ikke det. Molde, Rosenborg og Odd er bedre enn oss. De har sterkere staller enn det vi har. De har ikke mistet så mange spillere som vi har gjort. Jeg har sett Molde - både i kamper på La Manga og mot oss, og de ser kjempesterke ut. Det er et robust lag som har beholdt de spillerne de ønsket. De blir knallharde. Vi vet at Molde, RBK og Odd vil forsterke seg også, så medaljene står mellom dem, mener Ingebretsen.

Tomrommet Strømsgodsets salg av Iver Fossum (19) og Gustav Wikheim (22) har vært innbringende rent økonomisk, men begge er i utgangspunktet vanskelige å erstatte på banen. I tillegg har Jørgen Horn (28), Florent Hanin (26), Marco Tagbajumi (27) og Bassel Jradi forlatt klubben siden sølvet ble feiret på Marienlyst i november.

Selv om betydningen de nevnte spilte hadde i fjor var av forskjellig karakter, gjør de store utskiftningene at «BP» må skape nye relasjoner mellom de gjenværende spillerne og de nylig ankomne.

- Vi har mistet fem spillere som startet for oss i fjor, så det sier seg selv at vi vil trenge litt tid for å komme opp på nivå igjen. Vi skal bygge opp et nytt lag. Vi kommer til å jobbe hardt for å bli bedre. Og det skal vi klare. Det har jo nesten vært sånn hvert år med Godset - vi har blitt svekket. Målet er å bli bedre utover i sesongen, forklarer Ingebretsen.

- Ser etter forsterkninger Drammenserne har allerede hentet inn Jonathan Parr og Muhamed Keita som erstattere for henholdsvis Hanin på venstre back og Wikheim på venstre kant, men Ingebretsen lover at Godset-fansen vil få se flere signeringer i tiden som kommer.

I alle fall hvis han får det som han vil.

- Det er aldri sånn at vi slapper av med det der. Vi ser etter forsterkninger, samtidig som vi er veldig fornøyde med de vi har, sier Ingebretsen.

Fagermo uenig Uavhengig av om Godset lykkes på overgangsmarkedet eller ikke, mener Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at Inbegretsen er i overkant beskjeden i omtalen av eget lags sjanser den kommende sesongen.

I tillegg til sitt eget lag, lanserer Odd-sjefen ytterligere tre klubber som medaljekandidater i 2016 - utover forhåndsfavorittene Rosenborg og Molde.

- Godset, Vålerenga og Viking er også med. Det blir sannsynligvis jevnt, hvis ikke noen av lagene forsterker seg klart mer i dette vinduet, skriver Fagermo i en SMS til Dagbladet.

Samtidig er Fagermo ikke i tvil: I hans øyne står gullet står bare mellom to lag.

- Rosenborg og Molde.

Tippeligaen starter 11. mars.

PS: Etter at denne saken ble skrevet, har Strømsgodset hentet midtbanespilleren Francisco Junior (24) til klubben.

TROR PÅ JEVN TETSTRID: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener medaljene står mellom seks lag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TROR PÅ JEVN TETSTRID: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener medaljene står mellom seks lag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media