Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skyves ut på flanken

BRUSSEL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs kjempesuksess som en av to spisser i Manchester United påvirker ikke Nils Johan Sembs prioriteringer. Mot Belgia skyves Solskjær nok en gang ut på venstreflanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen møter Norge Belgia i privatlandskamp. Og for Semb handler spissvalget om en helhetsvurdering.

- Ole Gunnar er nok best som spiss i et 4- 4- 2-system, men det er mange andre hensyn å ta. Jeg kan ikke bry meg altfor mye om én spiller, sier landslagssjefen.

- Jeg spiller der Nils Johan vil ha meg, sier Solskjær på sedvanlig lojalt vis.

Men det er ingen hemmelighet at han ønsker seg jobben som en av to spisser også for Norge. Som i Manchester United, der han har spilt seg inn som en opplagt makker til Ruud Van Nistelrooy.

Men Semb er ganske overbevist om at landslaget er best i den klassiske formasjonen - med én stor og sterk spiss og fem mann på midtbanen.

- Jeg er ingen alenespiss, sier Solskjær.

- Vi hadde trengt andre spillertyper hvis vi skulle spilt med bare fire mann på midtbanen. Et par Keane-typer og flankespillere med sterke kvaliteter både offensivt og defensivt, sier Semb.

Løft

Derfor lar heller ikke landslagssjefen seg påvirke av Solskjærs suksess. Bortsett fra på det følelsesmessige planet.

- Utrolig gøy at Ole Gunnar lykkes så bra. Det er tydelig at tilliten i United har gitt ham et sportslig løft, sier Semb.

Ole Gunnar er enig:

- Nå vet jeg at jeg har 90 minutter på meg. Jeg får ikke bare 20 minutter der jeg vise meg fram, sier han.

Hadde rett

Ole Gunnar hevder han aldri var i tvil om at han skulle skrive ny kontrakt med United, til tross for at manager Ferguson ga ham lite spilletid i kamp mot karer som Yorke, Cole og Sheringham.

- Jeg er overbevist om at jeg hadde rett i det jeg gjorde, selv om mange mente noe annet, sier han.

De siste månedene har bevisene vært knusende.

Selv om Solskjær helst vil være en av to spisser på Norge, og mange fotballinteresserte ikke helt begriper Sembs motvilje, så tar Solskjær selv mye av brodden i debatten.

- Det jeg nå gjør på United, er egentlig ganske likt det jeg skal gjøre for Norge, sier han.

Det handler om å ha stor aksjonsradius, engasjere seg i de fleste offensive fasene av spillet - og naturligvis: Være foran mål når det skal smelle.

MØTTE HELTEN: Julia Vettesen og Jonathan Graham fikk autografen til Ole Gunnar Solskjær etter treningen i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!