Slå den!

GLASGOW: Rangers- Celtic 5- 1. - En lettelse, sier Tore André Flo etter scoring i debutkampen for sin nye arbeidsgiver. Flo fikk store rom og fire målsjanser mot Celtic. Nå kreves det målkalas av Flo mot svakere lag i serien.

Med hæl'n sikret Tore André Flo seg plass ved hjerterota til Rangers-fansen, økonomisjefen og størsteparten av det skotske pressekorpset da han scoret 2- 1 én meter unna målstreken.

- Det var en reflekshandling da jeg løftet foten. Det gikk nok et sekund før jeg skjønte at ballen var inne, sier Flo.

Da Flo oppdaget ballen i nettet, hadde Rangers-fansen skjønt det for lengst. Tordenbrølet fylte Flo-ørene langt over desibelgrensa for hørselskader. De godtok der og da at Flo var verdt 161 millioner kroner likevel.

- Jeg føler meg letta nå. Jeg gjør det. Har følt et vist trykk.

Passe fornøyd

Skotsk presse har bidratt til det. Ikke mange har skrevet pent om Rangers nyedyrkjøpte spiss. Nettopp fordi de mener han er altfor dyr for et Rangers-lag som ikke mottar inntekter fra TV, slik lagene i Premier League gjør.

Men det er ikke det de skriver om i dag. De fleste mener at Flo innfridde med scoring i debuten.

- Det har jeg nå gjort for Tromsø, Brann, Chelsea og Rangers, sier Flo.

Men Skottlands fotballekspertise har merket seg at Flo kom enkelt til sjanser mot laget som hadde 15 poengs forsprang på Rangers før kampen. I spaltene blir det derfor ikke ro for Flo. Tvert imot. Heretter bør han helst score mange i hver kamp.

30 mål

Slik vurderes Flo av et utvalg fra skotsk fotballpresses viktigste navn:

  • Daily Mail, fotballskribent Peter Jordane:

- Dette var en drømmedebut for Flo. Han scorer i den første kampen. Det roer ned fansen. - Han bør score 30 mål i sesongen for Rangers her. Han fikk tross alt god plass og mange sjanser i kampen mot tabelleneren Celtic. Det blir enda lettere mot svakere lag.

  • The Herald, fotballskribent Daryll Broadfett:

- Flo kan gjøre det enda bedre, men dette er første kampen hans, og man kan ikke forvente at han er helt på topp i en kamp mellom Rangers og Celtic. De er alltid vanskelige.

  • The Sun, fotballskribent Ian King:

- I dag betalte Flo tilbake noen få prosent av overgangssummen på 12 millioner pund. Men han kunne laget hat trick, og burde satt den første sjansen.

  • BBC Radio Scotland, fotballkommentator Mark Guiri:

- Det virket som om Flo ble sliten i perioder av kampen. Men han viser noen lekre detaljer og han scorer kampens viktigste mål.

<B>I EKSTASE:</B> Rangers-fansen og Tore André Flo var i ekstase etter at stryningen satte inn sitt første mål i Skottland.