Slag for Johaug

Therese Johaug (32) følte at hun måtte på høydetrening i juni for å få en optimal OL-oppladning. Nå ryker den planen.

TRIVES I HØYDEN: Therese Johaug, her fra en samling i Seiser Alm sammen med bror Karstein Johaug i 2017. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRIVES I HØYDEN: Therese Johaug, her fra en samling i Seiser Alm sammen med bror Karstein Johaug i 2017. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det dukket opp en rekke bilder av langrennsutøver på høydetrening i Europa.

Flere av russernes grupperinger har lagt den første av flere samlinger i høyden til overgangen mai-juni. Med på den ene samlingen er også Italias sprinthåp Federico Pellegrino.

Den norske planen var også egentlig å dra på samling i juni, men det skjer ikke.

- Nei, vi må avlyse den, sier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet.

Han forklarer at langrennslandslaget har bestemt seg for at samlingene nærmere OL er de viktigste, og at de derfor ikke vil ta unødvendige sjanser før det har «roet seg litt ned» - og sikter da (selvfølgelig) til coronapandemien.

Det norske langrennslandslaget håper nå at det skal bli mulig å reise i slutten av august. Da har herrene planlagt en tur til franske Font Romeu - mens kvinnelaget drar til Italia.

Vurderte egen tur

Tidligere i år har både Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug uttrykt at det er viktig å komme seg i høyden allerede i juni - selvfølgelig med coronaforbehold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer