Manchester United røk ut av Champions League

Slagen Solskjær: - Endrer seg ikke over natta

Solskjær og United drømte om nytt supercomeback. I stedet herjet Lionel Messi med Manchester United på Camp Nou.

HERJET: Lionel Messi og Barcelona herjet med Manchester United tirsdag kveld. Video: Viasat

Barcelona - Manchester United 3-0 (2-0) 4-0 sammenlagt.

BARCELONA (Dagbladet): Det spanske stjernegalleriet er veldig vanskelig å bryne seg på når de har Camp Nou-publikummet i ryggen, og ikke minst Lionel Messi i lekehumør.

Det fikk Ole Gunnar Solskjær og Manchester United smertelig erfare i kveld.

Nordmannen uttalte før kampen at det handlet om å sette sjansene og ikke slippe inn mål. Etter 15 minutter hadde mannskapet hans syndet mot begge deler.

I stedet brøt Lionel Messi kvartfinaleforbannelsen med to scoringer på fire minutter i første omgang - hans første mål i kvartfinalen i Champions League siden 2013.

Phil Jones vil nok ha mareritt om argentineren i natt, for sjeldent har en spiller blitt så ydmyket som midtstopperen ble i første omgang, da han først ble vendt elegant bort, før Messi sendte ballen mellom beina hans like etterpå.

For Solskjær og Manchester United ble det alt annet enn drømmeretur til Camp Nou. Philippe Coutinho fullbyrdet en svart kveld, mens Barcelona er i semifinalen før første gang siden 2015 (da de gikk helt til topps).

To raske mål

United hadde 0 skudd på mål mot Barcelona på Old Trafford, men kunne ledet allerede etter 38 sekunder på Camp Nou. Marcus Rashford ble spilt gjennom uten at hjemmelaget hadde vært borti ballen, og sendte kula i tverrliggeren bak Marc-André ter Stegen.

Solskjær har for vane å sitte på benken i kamper, men før hvilen sto han i teknisk sone gjennom store deler av omgangen.

Etter ti minutter blåste dommer Felix Brych i fløyta da Ivan Rakitic gikk i bakken i duell med Fred, men gleden varte ikke lenge for hjemmelaget, for plutselig viste dommeren VAR-tegnet. Etter å ha sett på TV-skjermen, bestemte dommeren seg for å trekke tilbake avgjørelsen.

United kunne ledet både med ett og to mål tidlig i kampen, for Rashford (nok en gang) og McTominay hadde noen solide sjanser, samtidig som Barcelona-laget etterlot seg store rom i bakre rekker.

Men i stedet for jubel ble det en skikkelig kalddusj for bortelaget.

Lionel Messi hadde ikke scoret på 12 strake kvartfinalekamper i Europa, men trengte bare fire minutter på å sette ballen i mål bak David de Gea to ganger.

I STORFORM: Lionel Messi. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
I STORFORM: Lionel Messi. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

På det første målet var det Ashley Young som spilte vekk ballen, og backen klarte ikke å rette opp egen feil, før de Gea vartet opp med en stor tabbe da han slapp inn et skudd som ikke var særlig hardt eller velplassert.

Messis første avslutning med venstre fra distanse var av det vakre slaget, etter at angriperen dro seg innover i banen. Avslutning nummer to med høyre er en avslutning de Gea stopper ni av ti ganger, og også der mister United ballen i forkant, da Fred forsøkte seg på en Cruyff-vending på egen banehalvdel.

Messi lekte seg tidvis på matta før hvilen, og var arkitekten bak angrepet som førte til at Sergi Roberto holdt på å øke ledelsen like før pause, men ballen traff de Gea i brystet da han fikk kastet seg for å stoppe skuddet.

Perlescoring

Ole Gunnar Solskjær (46) var tilbake på mektige Camp Nou, nesten 20 år etter han avgjorde Champions League-finalen på samme bane i 1999. På VIP-tribunen satt blant annet Manchester United-eier Avram Glazer, og like ved ham hadde Sir Alex Ferguson tatt plass.

De fikk ikke valuta for besøket.

Philippe Coutinho har allerede blitt linket til Manchester United, og etter en snau time viste han noe av grunnen til det. Brasilianeren tok med seg ballen inn i banen, og skrudde den i en bue i venstre hjørne for de Gea. En perlescoring.

Solskjær valgte å spille med Victor Lindelöf som høyreback, med Luke Shaw suspendert. Derfor tok Ashley Young på seg rollen som venstreback for kvelden - det med vekslende hell.

Selv om ikke United ble rundspilt, var det aldri tvil om saken da Barcelona fikk en tidlig ledelse. En ledelse katalanerne trygget på effektivt vis. Alexis Sanchez fikk muligheten til å score mot gamleklubben, men den gode headingen ble reddet av ter Stegen minuttet før slutt.

- Klasseforskjell

Etter kampen var Solskjær skuffet, men likevel stolt over hva de røde djevlene har oppnådd i årets Champions League.

- Vi gjorde det godt for å komme hit, men man kunne se forskjellen mellom lagene i kveld. Kvaliteten på avslutningene deres (Barcelona) var utrolig, sa Solskjær på pressekonferansen etter kveldens kamp.

Nå står Solskjær og United med nok et tap, men nordmannen ber om tid for å bygge opp laget.

- Vi vet det er en stor jobb foran oss. Jeg sier, og vi har sagt det hele tiden, at dette ikke endrer seg over natta. De neste årene blir det veldig viktig for oss å nå det nivået som Barcelona og de andre lagene er på for øyeblikket, sa nordmannen.

- Når du spiller på dette nivået kan du ikke gjøre feil, og du må ta vare på sjansene du selv får. Vi utnyttet ikke den gode starten vår. De scoret to mål på de to første skuddene på mål. Da er det game over, sa Solskjær.

Champions League-finalen spilles i Madrid, og det er nok mange Barcelona-supportere som drømmer om at katalanerne vil løfte det gjeve klubbtrofeet i rivalens by.

I semifinalen venter vinneren av Porto og Liverpool, som spilles i morgen kveld. De røde har 2-0 å gå på fra det første møtet på Anfield.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Solskjær lener seg ikke på skjebnen, og Manchester United-supporterne har inntatt Barcelona for fullt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer